La Truite Magique lost eerste acts

La Truite Magique verwacht dit jaar op muzikaal gebied een spannende mix van genres met acts die geboren zijn voor het podium – van swingende bluegrass tot intieme folk en van bezwerende psychedelica tot dolle garagepop. Met de eerste vijf bevestigingen wordt de toon al deels gezet. Onder meer Afterpartees (NL), Birds That Change Color (BE) en Moaning Cities (BE) zijn van de partij.

Na de succesvolle 2014-editie zijn de verwachtingen rond de tweede editie van La Truite Magique hooggespannen. Maar geen paniek: La Truite Magique zal niet uitbreiden in grootte of ingaan op lucratieve maar aanbodverschralende sponsordeals. Niks van die onzin. La Truite Magique blijft gelukkig gewoon La Truite Magique. Intieme maar ook geestverruimende tot zelfs opwekkende muziek, lekker eten en een ruime keuze van de betere Belgische bieren. Dit alles omsluierd met een magische hartverwarmende sfeer in een adembenemend mooie vallei nabij Houffalize in de Ardennen. Dit sprookjesachtige niemandsland tussen beboste heuvels biedt 14, 15 en 16 augustus plaats aan een onvergetelijke ervaring binnen een nederzetting die veel weg heeft van een vrijstaat.

Fans van psychedelische sixties rock kunnen hun hart ophalen bij PAUW (NL), Moaning Cities (BE) en Birds That Change Colour (BE). Dansen in de wilde natuur terwijl Afterpartees (NL), met hun combinatie van 70’s punk en hartverscheurende powerpop, de heupen ophitsen? Jazeker. Maar men kan de oren ook rustig laten fijnproeven met Man From The South (NL). Dit goed bewaard geheim uit Eindhoven brengt een flinke portie duistere folk en melancholische americana naar de Ardennen.

Bezoekers van de eerste editie lieten al blijken dat het verblijf op de camping deel uit maakt van de totaalbeleving. De camping in de vallei biedt plaats aan 600 bezoekers en ligt op het festivalterrein. Je kan dus als het ware 3 dagen in La Truite Magique gaan leven en alles op je laten afkomen als Alice in Wonderland. Om hier te mogen overnachten moet je in het bezit zijn van een Magic 3 Day Combi Ticket. Hierbij inbegrepen is een stevig ontbijt en ontbijtconcerten op zaterdag èn zondag. Daarnaast zijn er per dag 399 dagkaarten beschikbaar (vanaf 1 maart).

De komende maanden wordt de rest van de line-up en randprogrammering bekend gemaakt.

Het festival vindt plaats op 14, 15 en 16 augustus in Tevigny, vlakbij Houffalize. Info en tickets: www.la-truite-magique.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

tien + 3 =