Nieuwe plaat voor The Waterboys

The Waterboys zijn heter dan ooit. Nu artiesten als Ellie Goulding, Prince en The War on Drugs naar hartenlust klassiekers van The Waterboys coveren, komt de band ook zelf weer met een gloednieuw album: Modern Blues. De plaat wordt verwacht begin 2015.

Modern Blues zal alweer het elfde studioalbum van de Britse folk-rock band zijn en werd opgenomen in Nashville. Het was de allereerste keer dat de Brits-Ierse groep buiten hun vertrouwde landsgrenzen trokken om een plaat op te nemen. De plaat werd geproducet door frontman Mike Scott en levende legende Bob Clearmountain (Bruce Springsteen, The Who, Simple Minds,..) verzorgde de mixing. Ook waren er verschillende nieuwe aanwinsten in de groep. Zo vervoegden onder andere keyboardspeler Paul Brownen en bassist David Hood de band.

“Modern Blues is een elektronisch, wild, soulful samenraapsel vol killersongs”, dixit Scott. Niet overtuigd door diens uiteenzetting? Dan kan u best al eens luisteren naar de nieuwe single “Destinies Entwined”, inclusief psychedelische videoclip:

Het wordt nog even wachten, want de plaat zal pas op 19 januari 2015 in de rekken liggen. Voorbestellen daarentegen, kan wel al. Na de release vertrekken The Waterboys ook op een wereldwijde tour die later zal aangekondigd worden.

Tracklist:

  1. Destinies Entwined
  2. November Tale
  3. Still A Freak
  4. I Can See Elvis
  5. The Girl Who Slept For Scotland
  6. Rosalind You Married The Wrong Girl
  7. Beautiful Now
  8. Nearest Thing To Hip
  9. Long Strange Golden Road

(ld)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf × 5 =