Finalisten European Festivalawards bekend

Op 15 januari worden in in Groningen, tijdens het Eurosonic-Noorderslag showcase festival, de European Festival Awards uitgereikt. Meer dan 360 festivals uit 34 verschillende landen waren genomineerd. Na het tellen van meer dan 620.000 stemmen, worden vandaag de shortlists met de finalisten voorgesteld. En ook dit jaar zijn daar weer heel wat festivals van Belgische bodem in terug te vinden.

Het Tongerlose kinderfestival You’re In behoort tot de 10 finalisten in de categorie Best New Festival. Onder de categorie Best Indoor Festival vinden we twee Belgische festivals terug, met name Doomsday Festival en I Love Techno. Feest In Het Park heeft een stek bij Best Small Festival veroverd. In de categorie Best Medium-Sized Festival mogen I Love Techno en de Lokerse Feesten hun borst alvast beginnen nat maken. Dour Festival, Pukkelpop, Rock Werchter en Tomorrowland nemen het dan weer tegen elkaar op in de categorie Best Major Festival.

Er worden ook een prijs uitgereikt aan het festival met de beste Europese line-up. Rock Werchter komt als enige Belgische festival hiervoor in aanmerking. Ook artiesten mogen hun favoriete Europese festival kiezen. Belgische kanshebbers op deze award zijn Pukkelpop en Rock Werchter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

13 − 2 =