Graspop pakt uit met Black Sabbath, Volbeat en meer

Met nog exact 204 dagen te gaan, belooft ook Graspop Metal Meeting 2014 een topeditie te worden. Zo is het tweede hoofdpodium waarover al enkele jaren sprake is, een feit. Een tweede hoofdpodium betekent nog meer muziekplezier en daartoe dragen onder meer Black Sabbath, Volbeat, Avenged Sevenfold en Soundgarden hun steentje bij. GMM presenteert vandaag niet minder dan 51 van de 100 aan te kondigen bands.

Met Black Sabbath heeft Graspop Metal Meeting een van de allergrootste namen uit de geschiedenis van de heavy metal vastgelegd. Twee jaar nadat de band noodgedwongen moest afzeggen, komen ze hun verdiende plaats als headliner op zondag 29 juni opeisen. De bandleden worden algemeen beschouwd én gerespecteerd als de absolute grondleggers van het muziekgenre dat ruim 40 jaar na datum nog steeds staat als een huis. Tony Iommi en Geezer Butler sloten eindelijk vrede met boegbeeld Ozzy Osbourne. Het jongste album luidt zonder meer een triomfantelijke terugkeer in van de band die door de jaren heen talloze klassiekers zoals ‘N.I.B.’, War Pigs’, ‘Iron Man’ en natuurlijk het onverslijtbare ‘Paranoid’ op ons losliet.

Vijf jaar geleden stond Volbeat in de Marquee, twee jaar later speelden ze de Mainstage plat en dit jaar komt een van de grootste, zo niet de grootste, Europese rock ’n roll/heavy metal bands terug naar de Desselse wei als headliner op Mainstage 1 op zaterdag 28 juni. Hun door Johnny Cash geïnspireerde muziek bracht hen al naar de grootste podia wereldwijd en hun muziek slaat zelfs aan bij een eerder mainstream publiek. Na vijf albums en een bliksemcarrière staat Volbeat al aan de absolute top. Maak je borst maar nat en warm je stem maar op, want de guitar gangsters zijn terug waar ze thuishoren: op Graspop Metal Meeting.

Verder ook op de affiche van GMM 2014: Alestorm, Alter Bridge, Annihilator, Avenged Sevenfold, Battlecross, Blessthefall, Bring Me The Horizon, Carcass, Comeback Kid, Crossfaith, Cult Of Luna, Cynic, Death, Doro, Eluveitie, Emmure, Enslaved, Gloryhammer, Graveyard, Hatebreed, Huntress, Jeff Scott Soto, Kylesa, Legion Of The Damned, Metal Church, Nails, Napalm Death, Necrophobic, Neurosis, Opeth, Orange Goblin, Paradise Lost, Powerwolf, Prime Circle, Pro-Pain, Skyharbor, Solstafir, Soundgarden, The Black Dahlia Murder, The Dillinger Escape Plan, The Treatment, Tiamat, Triptykon, Unida, W.A.S.P., Walls Of Jericho, Watain en We Came As Romans.

Graspop Metal Meeting vindt plaats op 27, 28 en 29 juni 2014. Alle info: www.graspop.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twintig − zeventien =