La Grande Bellezza triomfeert op European Film Awards

La Grande Bellezza, de nieuwe film van Paolo ‘Il Divo’ Sorrentino, is de (niet zo heel) grote winnaar geworden op de uitreiking van de European Film Awards in Berlijn. De film ging, een beetje tegen de verwachtingen in, met de award voor Beste Film lopen, alsook met die voor Beste Regisseur en Beste Acteur, voor hoofdrolspeler Toni Servillo.

Michael Haneke had geen nieuwe film gemaakt dit jaar, en dus lag de uitslag van deze European Film Awards nog niet op voorhand vast. Topfavorieten voor de hoofdvogel waren Gouden Palmwinnaar La Vie d’Adèle en The Broken Circle Breakdown – de eerste film die overigens kans maakte om met de vijf belangrijkste prijzen (film, regisseur, scenario, acteur, actrice) naar huis te gaan.

Uiteindelijk is enkel actrice Veerle Baetens in de prijzen gevallen, in een categorie met uitermate sterke competitie: onder de andere genomineerden bevonden zich Keira Knightley (Anna Karenina) en Naomi Watts (The Impossible). De nochtans met lof overladen actrices Adèle Exarchapoulos en Léa Seydoux uit La Vie d’Adèle grepen zelfs naast een nominatie. Baetens bedankte haar regisseur, Felix van Groeningen, en haar eveneens genomineerde tegenspeler Johan Heldenbergh. Ze liet ook even weten dat ze niet direct te vinden is voor een splitsing van België.

Eerder op de avond mocht Tom van Avermaet de award voor Beste Kortfilm komen afhalen voor Dood van een Schaduw, dat vorig jaar nog met een Oscarnominatie mocht pronken. Een eer die dit jaar misschien ook weggelegd is voor The Broken Circle Breakdown?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

2 × 4 =