ENOLA VI.BE: Death Enters My Ocean

Maandelijks selecteert enola.be op vraag van Poppunt een aanstormend talent uit de grote vi.be-pool. Deze keer: Death Enters My Ocean.

Geen idee wat Van Quickenborne in Kortrijk in het water laat steken, maar Death Enters My Ocean is nog maar eens bewijs dat het de metalpopulatie daar goed doet. Hoewel dit viertal niet voor dezelfde diep dreunende halve misvieringen van stadsgenoten Amenra opteert, is de open aanpak van invloeden en stijlen in een basis van post-metal ook hier sterk aanwezig. De drie tracks op deze vi.be laten alvast een vrij veelzijdige stijl horen die lustig elementen uit prog en math rock koppelt aan de vernietigende oerkracht van bands als Neurosis en ISIS. Vooral “Alive” klinkt alsof Porcupine Tree en ISIS enkele dagen samen in de studio hebben doorgebracht. Helemaal hun invloeden overstijgen doet de band misschien nog net niet, maar het potentieel om dat wel te doen is duidelijk aanwezig

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijftien − 2 =