Bozar Electronic Arts Festival ontvangt keur van artiesten

Alsof liefhebbers van de betere elektronische muziek dit jaar nog niet genoeg verwend zijn, komt de Brusselse Bozar eind deze maand met de tweede editie van het Bozar Electronic Arts Festival. Wat u mag verwachten: drie dagen vol audiovisuele installaties – overdag gratis te bezoeken! –, experimentele performances en uiteraard een avondprogramma waarop u de benen flink kan losschudden.

Technopioniers Juan Atkins en Moritz Van Oswald komen hun nagelnieuwe gezamenlijke project Borderland voorstellen, en de tweede avond is het Jon Hopkins – maakte eerder dit jaar nogal wat indruk met zijn tweede plaat, het niet te versmaden Immunity – die een spoedcursus techno komt geven. Ook niet te missen zijn de mannen van Modeselektor. In eerste instantie zou het Berlijnse duo met Sascha Ring (Apparat) achter de knoppen kruipen als Moderat, maar daar stak een motorongeluk – Ring hield er wat stevige breuken aan over – een stokje voor. Niet erg, wie erbij was op de vorige editie van het festival of op het Modeselektionfeestje twee jaar terug in de Vooruit, weet dat dit niet te missen is.

Op de derde avond palmt de AB een van de zalen in voor een speciale editie van hun reeks Dub Be Good To Me, met onder meer Burnt Friedman en Jaki Liezebeit, Terror Danjah vs. Champion, en Bill Kouligas. Ook het Canadese Elektra-festival neemt een deel van de honneurs waar: op vrijdag en zaterdag kan u in de Bozar onder meer terecht voor uitvoeringen door Matthew Biederman en Herman Kolgen. Loopt u verder ook nog tegen het lijf in Brussel: Vatican Shadow, Cut Hands, en Regis en Silent Servant. Voor als u nog niet wist wat te doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

4 − twee =