Showcase festival Glimps stelt eerste namen voor

Na Leffingeleuren dit weekend zitten de zomerfestivals erop. Je hebt jezelf enkele maanden lang kunnen laven aan pintjes uit plastieken bekertjes, festivalweides, en karrenvrachten muziek. En net als dit alles met het oog op de winter een gapende leegte dreigt achter te laten is daar ineens Glimps! Ook dit jaar vindt in de Gentse binnenstad een opwindende ontdekkingstocht naar nieuw internationaal talent plaats. Op 13 en 14 december zal je op tal van podia kunnen genieten van de muziek van morgen. Van Bulgaarse singer/songwriters tot Noorse elektronica. Van Portugese jazz tot Poolse indie.

De eerste namen tonen direct waar Glimps voor wil staan. Opkomende Belgische talenten die klaar zijn voor de stap naar het buitenland, en buitenlandse acts die het in zich hebben om het hier te maken. Glimps focust zich niet enkel op pop, rock, en elektronica. Ook jazz en crossover komen aan bod. Zo komt ondermeer Lander Gyselinck langs met STUFF., en staan ook Manngold De Cobre en Dans Dans op de affiche. Daarnaast zullen ondermeer ook Flying Horseman, Gepetto and The Whales, Coely, Soldier’s Heart, en Pomrad aantreden. De eerste buitenlandse namen zijn het Nederlandse Mozes & The Firstborn, en Oum Shatt en Hundreds uit Duitsland. Andere internationale namen zijn o.a. Sun Glitters (LUX), Swan Bride (SLO) en Please The Trees (CZ).

Alle info: www.glimpsgent.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een × een =