Sacro GRA wint Gouden Leeuw

De Italiaanse documentaire Sacro GRA ging op het Filmfestival van Venetië aan de haal met de Gouden Leeuw. De winnaar werd zowel onthaald op boegeroep als op gejuich.

In Sacro GRA volgt regisseur Gianfranco Rosi de levens van enkele individuen die zich afspelen rond de Grande Raccordo Anulare, de ring rond Rome. Rosi deed er twee jaar over om de verhalen rond de zeventig kilometer lange weg vast te leggen. Dat de film de Gouden Leeuw ontving was voor velen een verrassing. De Zilveren Leeuw voor regie ging naar het Griekse Miss Violence. De Grote Prijs van de Jury was voorbehouden voor Tsai Ming-liang’s Stray Dogs.

Het filmfestival kende ook nog andere winnaars dit jaar. Beste actrice werd Elena Cotta voor A Street in Palermo, terwijl Themis Panou beste acteur is dit jaar. Beste Scenario ging naar Philomena van Stephen Frears, de prijs voor beste jonge acteur naar Tye Sheridan en de Speciale Juryprijs ging naar The Police Officer’s Wife van Philip Grönning.

Favorieten als Under The Skin en The Wind Rises bleven met lege handen achter.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

negen − twee =