Gezocht: Bob Dylan

Hé, jij daar. Ja jij. Denk jij mensen aan te kunnen te zetten tot actie? Met een lied? Een protestlied? Kortom: ben jij de nieuwe Bob Dylan?

Bono’s liefdadigheidsactie ONE en de Ancienne Belgique zoeken die nieuwe Bob Dylan. De queeste maakt deel uit van een wereldwijde actie waaraan ook artiesten als (uiteraard) U2, Arno, Sting, Ed Sheeran en Mumford and Sons & Elvis Costello meedoen. Aan de vooravond van de G8-top in Noord-Ierland proberen de artiesten de druk op politici te verhogen om maatregelen te nemen tegen extreme armoede en honger. Hiervoor is een site met protestsongs gelanceerd.

Wil je ook jouw stem laten horen? Plaats dan jouw lied (een cover of een zelfgeschreven nummer) op de site van ONE. De winnaar van de wedstrijd mag zijn nummer opnemen in de opnamestudio van Ancienne Belgique. De video zal op de website van ONE verschijnen – naast de video’s van internationale sterren – en de winnaar mag optreden op het Feeërieën Festival in Brussel.

Als onderdeel van de campagne werd Arno’s interpretatie van Bob Marleys “Get Up, Stand Up” afgelopen woensdag op de gevel van de Tate Modern in Londen geprojecteerd. Hij nam zijn versie op in Ancienne Belgique. Check Arno’s Facebookpagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

elf + acht =