Pukkelpopaffiche krijgt stilaan finale vorm

Onder de eerste deftige zonnestralen van het jaar krijgt de affiche voor Pukkelpop stilaan zijn finale vorm. Opnieuw worden de spannendste nieuwe acts gecombineerd met gevestigde waarden uit de pop-, rock- en dance-wereld. De 28ste editie belooft een driedaagse te worden om van te smullen.

Donderdag wordt het als een gek dansen op de denderende bassen van een dj set door Rudimental en het ook het trap-geweld van Just Blaze zal erbij zijn. Uit New York komt de nieuwste sensatie Parquet Courts en ook het Canadese collectief Bad Bad Not Good is van de partij. Ook te ontdekken: de Londense jongedame Rainy Milo. En voor de liefhebbers van prettig gestoorde punkrock keert ook Zebrahead terug naar Kiewit!

Voor vrijdag 16 augustus kondigt Pukkelpop met plezier Noah and the Whale aan. De band die vaak in een adem genoemd wordt met Mumford & Sons komt haar nieuwste album ‘Heart of nowhere’ voorstellen. En ook The Pretty Reckless, de stevige rockband van Gossip Girl-actrice Taylor Momsen, is van de partij. James Blake sluit op deze vrijdag de Marquee af.

Op zaterdag geniet de Pukkelpopweide van de romantische pianosongs van de Amerikaans-Russische singersongwriter met de vuurrode lippen Regina Spektor. En verder veel geweldige gitaren met de zomerse indiepop van San Cisco, het Schotse donkere, maar snedige Frightened Rabbit, de spannende poprock van Clock Opera en de romantische zielen van I Am Kloot, tevens de beste vriendjes van Elbow. En naast Nine Inch Nails presenteert het festival dit jaar nog een andere nineties exploot van de ‘industrial versus metal’-generatie: Filter, de band die je misschien nog kent van ‘Hey man, nice shot’ en ‘Take a picture’.

Verder vallen er ook enkele annulaties te betreuren. Hardcore-formatie Emmure en singersongwriter Matt Corby annuleren hun zomerdata om elk aan een nieuw album te werken. The Child Of Lov heeft besloten om nog niet live te gaan spelen met zijn nieuwe album en As I Lay Dying zegt al haar Europese data af, waaronder Pukkelpop.

Pukkelpop vindt plaats van 15 t/m 17 augustus in Kiewit met o.a. Knife Party, Eminem, Nine Inch Nails, The Prodigy, Neil Young & Crazy Horse, The XX en Eels. Alle info: www.pukkelpop.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

16 − 1 =