Crammerock pakt stevig uit met Flaming Lips en Dinosaur Jr.

Crammerock wist Flaming Lips te overtuigen om hun nieuwe plaat ‘The Terror’ voor te stellen in Stekene. De band staat gekend voor zijn knotsgekke en waanzinnige liveshows. Volgens het Britse invloedrijke Q Magazine zijn ze ‘one of the 50 bands to see before you die’. Daarnaast kondigt het festival ook de komst van Dinosaur Jr., Daan, Shy FX, The Scabs en Coely aan.

Na de komst van White Lies in 2012, weet het festival zichzelf nu al te overtreffen met de bevestiging van Flaming Lips: een stel geniale idioten met een bijzonder hoge freakfactor. Ze zijn gekend voor hun mix van experimentele, psychedelische en alternatieve rock. In maart trakteerden ze hun fans ter gelegenheid van hun 30ste verjaardag op de meest introverte en verpletterende plaat uit hun carrière: ‘The Terror’. Die plaat stellen ze deze zomer exclusief voor op Crammerock.

De organisatie reageert enthousiast op de komst van één van hun absolute helden: “Er zijn maar weinig bands die twee decennia lang een zo verscheiden én toch boeiend oeuvre hebben uitgebracht als Wayne Coyne en zijn makkers. In alle recensies die over hun nieuwste album verschenen, staat al dan niet letterlijk ‘plaat van het jaar’ te lezen. Ze scoorden culthits met ‘The Yeah Yeah Yeah Song’, ‘Race For The Prize’, ‘Do You Realize’, ‘She Don’t Use Jelly’ en ‘Yoshime Battles The Pink Robots’.”

De Amerikaanse indie-iconen van Dinosaur Jr. hebben met ‘I Bet On Sky’ een uitstekende tiende plaat uit waarop het terug bijzonder snedig en strak klinkt. Als vanouds dus. Denk even terug aan hun Afrekeninghits ‘Out There’, ‘I Don’t Think So’ en hun eigenzinnige cover van The Cure’s ‘Just Like Heaven’.

Op zijn nieuw album ‘Le France Belge’ laat Daan alweer zijn groots- en veelzijdigheid zien. Nooit om een uitdaging verlegen en altijd een blij weerzien op Crammerock. Shy FX teistert de radiofrequenties en dance-verzamelaars met zijn edit van DJ Fresh’s ‘Gold Dust’. The Scabs, de Vlaamse Stones zeg maar, spelen één van hun weinige ‘best of’-concerten deze zomer. De Belgisch/Congolese Coely brak eind vorig jaar door met ‘Ain’t Chasing Pavements’ en is zonder twijfel ‘one to watch’ – ook zij kon onmogelijk ontbreken.

En tenslotte strijden vier jonge talenten op zaterdag 18 mei om de openingsspot van het festival. De finale van het pop- en rockconcours Rock O Rama vindt plaats in jeugdhuis De Cramme. De kandidaten zijn Jules Brown, Sabena, Sky Castles en Utinknesse. Eén van hen wordt meteen de zevende naam op de affiche.

www.crammerock.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

dertien + 6 =