Pinkpop Classic geeft affiche prijs

Gezien de vele positieve reacties op de eerste 5 edities zal Megaland op zaterdag 24 augustus het toneel zijn van de 6e editie van dit gezellige kleinere zusje van het Pinkpopfestival. Pinkpop Classic ontvangt dit jaar onder meer The Waterboys, Saybia en Uriah Heep.

Begonnen in 2007 ter ere van het 25 jarig bestaan van de Gemeente Landgraaf, is Pinkpop Classic uitgegroeid tot een gezellig, intiem festival waar acts staan die al jaren meedraaien maar nog steeds actueel zijn in de muziekwereld. Een festival in de stijl van vroegere tijden maar met het gemak en de service van een hedendaags festival. Ook dit jaar kan de organisatie weer een aantrekkelijk programma presenteren, een programma bestaande uit acts die in het verleden allemaal op Pinkpop hebben gespeeld.

Opener van het festival is Rick Nolov Band & Guests. Deze legendarische Heerlense formatie stond in 1984 op Pinkpop en is vooral bekend van de aanstekelijke ska-hit ‘White Shoes’. Met CCC Inc gaan we terug in de tijd naar het Nederlands Brabant van de jaren zestig. Bandleden Ernst Jansz en Joost Belinfante behoren waarschijnlijk tot de weinige Nederlandse popmuzikanten die Pinkpop drie keer hebben aangedaan. Band Of Friends is niet zozeer een standaard Rory Gallagher tribute band maar misschien nog meer een band ter ere van zijn leven én zijn muziek. De band bestaat dan ook uit Bassist Gerry McAvoy en drummer Ted McKenna, muzikanten die met Gallagher zelf hebben gespeeld.

Colin Blunstone start zijn muzikale carrière met de band The Zombies in 1964. Zijn unieke stem kenmerkt hits als ‘She’s Not There’, ‘Tell Her No’ en ‘Time Of The Season’. In 1968 start Blunstone een solocarrière en op Pinkpop Classic wordt hij begeleidt door muzikanten die hun sporen elders ruimschoots hebben verdiend.

Uriah Heep heeft niet alleen 20 jaar Rock’n Roll geschiedenis overleefd maar hun muziek en teksten hebben zelf ook een grote rol gespeeld in die geschiedenis. Kenmerkend voor Uriah Heep zijn de meerstemmige backing vocals en invloeden van progressieve rock, hardrock, heavy metal, jazz, en soms zelfs country.

Saybia brak in 2002 in Nederland door met het album ‘The Second You Sleep’, waarop de band vooral opvalt door de unieke, dromerige stem van frontman Søren Huss. In de jaren daaropvolgend heeft Saybia op alle grote podia in Nederland  gespeeld. Afsluiter The Waterboys werd 30 jaar geleden opgericht door Mike Scott en werd beroemd met de sterke live optredens en fantastische alternatieve rock albums zoals ‘A Pagan Place’ en ‘This Is The Sea’ en het album ‘Fisherman’s Blues’, dat meer dan een miljoen keer werd verkocht. The Waterboys zijn in al die jaren doorgegroeid tot één van ’s werelds beste live act met als grootste hit ‘The Whole Of The Moon’.

Pinkpop Classic vindt plaats op zaterdag 24 augustus op Megaland in Landgraaf (NL). Alle info: www.pinkpopclassic.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

12 − vier =