Tintin 2 mogelijk eind 2015 in de zalen

Anderhalf jaar na de release van The Adventures of Tintin: the Secret of the Unicorn is er eindelijk nog eens nieuws over het vervolg. Steven Spielberg wist tijdens een interview met Times of India te zeggen dat onze gekuifde held eind 2015 terug in de bioscopen te zien zal zijn.

Spielberg laat verstaan dat december 2015 nog niet vaststaat, maar dat het momenteel wel het doel is van hem en regisseur Peter Jackson. Jackson is momenteel nog de laatste hand aan het leggen aan zijn Hobbit-trilogie, maar zou eind dit jaar moeten beginnen aan de performance capturing opnames van Tintin 2. De release hangt vooral af van de post-productie, die meer dan een jaar in beslag kan nemen. Spielberg vertelde ook dat ze al weten welke strips de basis zullen vormen voor de volgende Kuifje-film, maar hield dat nog geheim. De titels die het meest worden vernoemd zijn ‘De 7 kristallen bollen’ en ‘De zonnetempel’.

The Adventures of Tintin: the Secret of the Unicorn was in de VS geen overweldigend succes, maar deed internationaal de kassa’s wel rinkelen. Genoeg om een vervolg te verzekeren. Een derde film staat ook al gepland.

De eerste film bracht wereldwijd $373 miljoen in het laatje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

19 − 7 =