Twilight grote winnaar bij Razzies

Aan de vooravond van de Oscars, worden traditioneel de Razzies uitgereikt, de prijzen voor het slechtste van wat Hollywood het voorbije jaar heeft voortgebracht. Twilight: Breaking Dawn, Part 2, werd de grote winnaar met 7 Razzies, van de 10 categorieën.

Slechtste film: Twilight, Breaking Dawn, Part 2

Slechtste regisseur: Bill Condon voor Twilight

Slechtste acteur Adam Sandler voor That’s My Boy

Slechtste actrice: Kristen Stewart voor Twilight én voor Snow White and the Huntsman

Slechtste acteur in een bijrol: Taylor Lautner voor Twilight

Slechtste actrice in een bijrol: Rihanna voor Battleship

Slechtste ensemble: de cast van Twilight

Slechtste remake, rip-off of sequel: Twilight

Slechtste filmkoppel: Mackenzie Foy (als kleine Renesmee) en Taylor Lautner in Twilight

Slechtste scenario: David Caspe voor That’s My Boy

De zeven prijzen voor Twilight zijn trouwens geen record. Adam Sandler mocht er ooit tien naar huis nemen voor Jack and Jill. Naar goede gewoonte kwam er niemand zijn award ophalen. Af en toe gebeurt dat wel: Paul Verhoeven ging destijds zijn prijs voor Showgirls ophalen, en Sandra Bullock zorgde voor een oprecht hilarisch moment toen ze hetzelfde deed voor haar rol in The Proposal in 2009, slechts één dag voordat ze een Oscar won voor The Blind Side. Haar speech op de Razzies was trouwens leuker dan die voor haar Oscar, dat spreekt voor zich.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 + 5 =