Rommelrock strikt Therion als headliner

Op 16 en 17 augustus vindt in Maasmechelen een nieuwe editie van Rommelrock plaats. Met Therion bevestigt de organisatie vandaag niet de minste headliner. Andere namen op de affiche zijn voorlopig Tokyo Blade, Furyon, Black Widow, The Difference, Weeping Silence, Anwynn, Desperation, Iron Fate en Dragonsfire.

Therion is een symfonische metalband uit Zweden met kenmerkende opera-invloeden. De band werd opgericht in 1987 en was oorspronkelijk een deathmetalband, maar groeide al snel uit tot een van de meest toonaangevende bands in het symfonische metalgenre. Door de vele mythen en sagen die de band gebruikt, wordt Therion vaak gerekend tot de folk- en gothicmetal. De band ging al snel orkestrale elementen gebruiken; niet alleen als extraatje, maar als volwaardig deel van de composities. Daarmee is Therion een van de eerste bands die met een volledig orkest op het podium stond. Doorheen de jaren doorstond Therion behoorlijk wat wijzigingen in de bezetting.

Alle info: www.rommelrock.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een × 5 =