J.J. Abrams regisseert Star Wars VII

Sinds het nieuws werd bekendgemaakt dat Disney en LucasFilm een nieuwe Star Wars-trilogie in gedachten hebben, werd er vanaf dag één gespeculeerd over welke regisseur het zou aandurven om de fakkel over te nemen van George Lucas. De kogel is nu door de kerk: J.J. Abrams neemt de loodzware taak op zich.

De keuze voor Abrams als regisseur van Star Wars – Episode VII is merkwaardig, omdat Abrams momenteel ook verantwoordelijk is voor de Star Trek-franchise. In 2009 regisseerde hij de reboot van die populaire ruimtesaga en deze zomer bestormt hij de zalen met het vervolg, Star Trek Into Darkness. Toen hem enkele maanden geleden werd gevraagd of hij geen interesse had in de nieuwe Star Wars-film was hij nog zeer terughoudend, maar volgens bronnen was het Steven Spielberg die Abrams heeft kunnen overtuigen om het titanenwerk op zich te nemen.

Naast Star Trek was Abrams eerder ook al verantwoordelijk voor Super 8 en Mission: Impossible III. Verder verwierf hij faam als televisieproducent met reeksen als Alias, Fringe en Lost. We zijn nu al benieuwd hoeveel lens flares de nieuwe Star Wars zal bevatten.

Star Wars VII staat gepland voor de zomer van 2015.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

achttien − vijf =