Zero Dark Thirty sleept eerste filmprijzen in de wacht

Zero Dark Thirty biedt een gedetailleerde blik op de jacht op Osama bin Laden. De film kreeg zowel van The New York Film Critics Circle(NYFCC) als van The National Board of Review de prijs van beste film van 2012.

De prijsuitreikingen van de NYFCC en The National Board of Review zijn de eerste awards in een lang seizoen aan filmprijzen, een seizoen dat uiteindelijk resulteert in de Oscars. Deze vroege awards zijn een interessante barometer om te kijken welke films we de komende maanden in het oog moeten houden tijdens de awardceremonies. Zero Dark Thirty blijkt zo een film. Op maar enkele dagen tijd werd de thriller tweemaal bekroond tot beste film van het jaar. Daarnaast werd ook Kathryn Bigelow – die in 2009 furore maakte met The Hurt Locker – telkens uitgeroepen tot beste regisseur.

Zero Dark Thirty wordt omschreven als een kroniek over de jarenlange zoektocht naar Osama bin Laden, het brein achter de terroristische aanslagen van 11 september 2001. De film zal ook de uiteindelijke missie tonen waarbij bin Laden om het leven kwam in 2011. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Jessica Chastain, Kyle Chandler, Mark Strong en Joel Edgerton. De film komt bij ons in de zalen op 30 januari.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf + zes =