George Clooney verzamelt topcast voor The Monuments Men

George Clooney kruipt binnenkort weer in de regiestoel, dat voor het historisch drama The Monuments Men. Daarvoor heeft hij een aanzienlijke topcast weten te strikken. De naam die het meest recent is toegevoegd aan het project is die van Craig…, Daniel Craig.

Eerder gingen de geruchten dat Clooney een oogje had op The Artist-ster Jean Dujardin en Cate Blanchett om enkele van de hoofdrollen op zich te nemen. Nu blijkt dat ze beide definitief hebben bevestigd. Ook Bill Murray, John Goodman, Hugh Bonneville en Bob Balaban hebben een rol weten te verzilveren in The Monuments Men. De cast heeft nu zijn orgelpunt bereikt met de toevoeging van Daniel Craig, die momenteel potten breekt met de Bondfilm Skyfall. Naast het regisseren van de film zal George Clooney ook de belangrijkste rol op zich nemen.

The Monuments Men is gebaseerd op waargebeurde feiten, over enkele heldhaftige kunstkenners die tijdens de Tweede Wereldoorlog hun leven waagden om door de nazi’s ontvreemde kunst op te sporen. Clooney kruipt in de huid van George Stout, een conservator die duizenden kunstwerken van de nazi’s wist te redden. Blanchett neemt de rol van Rose Valland op zich, een kunsthistorica en lid van het Franse verzet. Hoe Craig binnen het plaatje past is nog niet bekend.

De opnames vinden plaats in Duitsland, Oostenrijk, Parijs en Engeland. Het verhaal zal zich afspelen tussen D-Day en het einde van WOII. Clooney regisseerde eerder al Confessions of a Dangerous Mind, Good Night, and Good Luck, The Leatherheads en The Ides of March.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

11 − 1 =