Amy Adams verovert hoofdrol in Janis Joplin-biopic

De Amerikaanse actrice Amy Adams zal de hoofdrol vertolken in Get It While You Can, een biopic over het leven van de beruchte sixties-zangeres Janis Joplin. Precious-regisseur Lee Daniels is in onderhandelingen om de regie op zich te nemen.

Amy Adams lijkt op het eerste zicht nog niet zo een slechte keuze voor het vertolken van Janis Joplin. Met drie Oscarnominaties(Junebug, Doubt en The Fighter) op haar naam heeft ze eerder al bewezen dat ze een staaltje kan acteren. Binnenkort is ze onder andere te zien in The Master en The Man of Steel. Adams circuleerde twee jaar geleden al rond een project betreffende Joplin, maar veel kwam daar uiteindelijk niet van in huis.

Nu is het niet enkel haar naam die genoemd wordt, maar ook die van regisseur Lee Daniels. Daniels was eerder verantwoordelijk voor het sociale emo-drama Precious en brengt deze week The Paperboy in de Belgische zalen. Hij is niet de eerste regisseur die aan het project verbonden wordt. Voordien werden Fernando Meirelles en Catherine Hardwicke genoemd om de film te regisseren. Get It While You Can is tevens niet de enige Joplin-verfilming die in de maak is, want ook Sean Durkin(Martha, Marcy, May, Marlene) werkt aan een biopic over de zangeres. Over de film van Durkin is evenwel minder informatie bekend.

Janis Joplin maakte in de jaren zestig faam met hits als ‘Piece of My Heart’ en ‘Me and Bobby Mc Gee’. Ze was een symbool voor de toenmalige tegencultuur en hippiebeweging. Joplin stierf in 1970 aan een overdosis heroïne.

Get It While You Can wordt verwacht om in 2013 in productie te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

7 + zeven =