Family Guy-bedenker Seth MacFarlane host komende Oscars

Seth MacFarlane, het Amerikaanse enfant terrible die heilige huisjes sloopte met de animatieseries Family Guy en American Dad, zal de gastheer zijn op de komende Academy Awards.

MacFarlane maakte dit jaar de internationale bioscoopzalen onveilig met een vuilbekkende teddybeer in Ted. Die film leverde wereldwijd 420 miljoen dollar op. De producers van de Oscars, Craig Zadan en Neil Meron, zijn alleszins enthousiast over de nieuwe host. “De performance skills van MacFarlane stroken perfect met ons idee om er een frisse en entertainende show van te maken”, lieten Zadan en Meron weten. “Hij zal de volmaakte host zijn. We zijn dan ook zeer blij om met hem samen te werken.”

MacFarlane lijkt op het eerste gezicht een gedurfde keuze als we kijken naar de soort humor die hij meestal brengt. Toch maakt de keuze benieuwd en doet het een mens afvragen of ze bij The Academy nu eens eindelijk uit hun keurslijf gaan losbreken. De keuze van Anne Hathaway en James Franco twee jaar geleden was desastreus, terwijl Billy Crystal vorig jaar zijn klassieke zelf was. Hopen dat MacFarlane voor de Oscars wordt wat Ricky Gervais voor de Golden Globes was.

De nominaties van de Oscars worden bekendgemaakt op 10 januari 2013, terwijl de gouden beeldjes zullen uitgedeeld worden op de avond van 24 februari 2013.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier × 4 =