Acteur Herbert Lom overleden

Herbert Lom, de karakteracteur die vooral bekend is als Inspector Dreyfus, de aartsvijand van Inspector Clouseau in de Pink Panther-films, is op 95-jarige leeftijd overleden. Zijn familie deelt mee dat hij in zijn slaap is gestorven.

Lom werd geboren in 1917, in Tsjechië (het toenmalige Oostenrijk-Hongarije), maar emigreerde naar Groot-Brittannië aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. Hij werd al gauw bekend als een sterk karakteracteur, en dook op in Ealing-comedies zoals The Ladykillers, met Peter Sellers. Tegenover Sellers speelde hij ook zijn bekendste rol, die van de psychopatische Inspector Dreyfus in de Pink Panther-serie. Lom stopte met acteren in de vroege jaren negentig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twintig − 10 =