Regisseur Tony Scott pleegt zelfmoord

De Britse regisseur-producer Tony Scott is gisteren op 68-jarige leeftijd gestorven in Los Angeles. Volgens de politie is hij van de Vincent Thomas-brug nabij Long Beach gesprongen. De jongere broer van Ridley Scott brak na zijn debuut ‘The Hunger’ door in Hollywood met blockbusters ‘Top Gun’ en ‘Beverly Hills Cop II’.

Het verdere verloop van zijn carrière was nogal hit and miss, met ‘True Romance’, ‘Crimson Tide’ en ‘Enemy of the State’ als kwalitatieve uitschieters. De laatste jaren liet Scott zich vooral opmerken met zijn opgefokte montage en flashy beeldtaal (Man of Fire’, ‘Domino’), maar kwam dan toch een beetje tot rust met het degelijke ‘Unstoppable’. Het zou zijn laatste film worden.

De laatste maanden was Scott bezig met het plannen van een ‘Top Gun’-sequel. Het is afwachten of het project nu definitief terug in de koelkast zal verdwijnen. We onthouden vooral het goeie en zullen vanavond genreklassiekertje ‘The Last Boy Scout’ nog eens in de speler gooien, stiekem toch wel één van onze favoriete uit de cataloog van Scott (1944-2012).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

15 − zes =