Bob Hoskins stopt met acteren na Parkinson-diagnose

Hier worden we nu eens heel triest van. De Britse acteur Bob Hoskins (69), heeft aangekondigd dat hij lijdt aan de ziekte van Parkinson en bijgevolg zal stoppen met acteren. Hoskins beleefde zijn doorbraak in 1980, toen hij de hoofdrol speelde in de gangsterfilm The Long Good Friday. Daarna ontwikkelde hij zich tot één van de meest gerespecteerde acteurs in de business, die door zijn gestalte zelden de romantische held speelde, maar wel continu knappe karakterrollen afleverde. Een greep uit zijn filmografie: Who Framed Roger Rabbit, Brazil, Mermaids, Felicia’s Journey en Made in Dagenham. Zijn meest recente (en misschien dus laatste rol) speelde hij in Snow White and the Huntsman.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 × vijf =