Great Gatsby wordt uitgesteld

Baz Luhrmanns verfilming van The Great Gatsby met Leonardo DiCaprio, wordt uitgesteld van de kerstperiode 2012 naar de zomer van 2013. De officiële reden is dat studio Warner Brothers “een zo groot mogelijk publiek” wil garanderen (zomertijd is blockbustertijd), maar er zijn nog andere motivaties denkbaar. Zo staan zowel het eerste deel van Peter Jacksons ‘The Hobbit’ als ‘Django Unchained’ (ook met DiCaprio) op de rooster voor kerstmis, en is dat een concurrentie die The Great Gatsby misschien liever uit de weg gaat. De verschuiving heeft ook andere gevolgen dan financiële: ambitieuze films die aan het einde van het jaar uitkomen, profileren zichzelf meteen als voer voor awards. In de zomer is dat veel minder het geval, omdat de tijd tot aan de prijsuitreikingen te lang is. The Great Gatsby, dat er vanaf het begin uitzag als award fodder par excellence, zal het nu dus veel moeilijker hebben om een succesvolle Oscarcampagne op te zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijftien + 7 =