Schrijver Gore Vidal overleden

In Los Angeles is schrijver Gore Vidal overleden. Hij was 86. Vidal schreef meer dan 20 romans, talloze essays en filmscenario’s, waaronder die voor Suddenly, Last Summer, Ben-Hur en het beruchte historische epos Caligula (dat door de producent achteraf doorspekt werd met hardcore seksscènes). Vidal was ook een opvallende politieke figuur, die zich in de jaren zestig inzette voor de Democratische Partij. Zijn progressieve ideeën waren ook zichtbaar in zijn werk, dat regelmatig politieke thema’s en homoseksualiteit aanraakte. Vidal was een flamboyante publieke persoonlijkheid, die regelmatig opdook in tv-programma’s (niet alleen talkshows, maar ook bv. The Simpsons) en films (zo had hij een gastrolletje in Tim Robbins’ politieke satire Bob Roberts).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

15 − vijftien =