Programmatie Filmfestival van Venetië bekend

Het Filmfestival van Venetië heeft zijn line-up bekend gemaakt, en daar zitten een paar films tussen die serieus de nieuwsgierigheid prikkelen.

Applaus voor de Belgen, want Peter Brosens en Jessica Woodworth (‘Altiplano’) zijn geselecteerd met hun nieuwste, ‘Le Cinquième Saison’. We gokken dat die film heel poëtisch, kabbelend en Oxfam gaat zijn. Terrence Malick (die blijkbaar plots een snelfilmer geworden is) lost zijn ‘To the Wonder’ (met Ben Affleck) op de wereld – de kans is uiteraard onbestaande dat de regisseur zich zelf vertoont op het festival, maar we zijn benieuwd hoe het hem vergaan is zonder vijf jaar lang aan zijn film te hebben zitten prutsen. Brian De Palma vertoont ‘Passion’, een soort lesbo-thriller waarvan we mogen hopen dat die lekker sleazy zal zijn (komaan, Brian, hoe lang is het al geleden dat je nog eens een vrouw in slow motion aan haar eigen borsten hebt laten frunniken onder de douche? What happened to you, man?!) Ulrich Seidl volgt zijn memorabele ‘Import/Export’ op met ‘Paradise:Faith’, en dan er nog nieuw werk van Takeshi Kitano, Kim Ki-Duk, Harmony Korine en Olivier Assayas.

Buiten competitie zijn er onder andere vertoningen van ‘Bad 25’, een Michaal Jackson-documentaire van Spike Lee, ‘Witness:Libya’, waarin Michael Mann moet bewijzen dat hij het nog heeft, en ‘Love is All You Need’, een komedie van de normaal gezien zwaar deprimerende Deense regisseur en Lars Von Trier-nemesis Susanne Bier. Ook Robert Redford heeft een nieuwe: ‘The Company You Keep’, waarvan we vooral hopen dat er weer wat leven in zit, en Jonathan Demme levert de documentaire ‘Enzo Avitable Music Life’ af.

Hoofd van de jury is dit jaar Michael Mann. Andere juryleden zijn Marina Abramovic, Laetitia Casta, Peter Ho-Sun Chan, Ari Folman, Matteo Garrone, Ursula Meier, Samantha Morton en Pablo Trapero.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twintig + 11 =