Peter O’Toole stopt met acteren

Legendarisch Brits acteur Peter O’Toole gaat met pensioen. Daarmee wuift de bijna tachtigjarige O’Toole een acteercarrière uit die 56 jaar stand hield. In de officiële mededeling liet hij weten dat hij met genoegen terugkijkt op al die jaren van dienst, maar dat de passie er niet meer is en ook niet meer lijkt terug te komen.

De blonde god begon zijn carrière als zeventienjarige in het theater met enkele shakespeariaanse vertolkingen. Het filmdebuut kwam er in 1960 en leidde twee jaar later tot zijn meest legendarische rol in David Leans woestijnepos Lawrence of Arabia. Het leverde O’Toole zijn eerste Oscarnominatie op, maar hij verloor van Gregory Peck. De Brit zou maar liefst acht keer naast het felbegeerde beeldje grijpen.

Andere memorabele wapenfeiten uit de filmografie van O’Toole zijn Becket (1964), How To Steal A Million (1966), The Lion In Winter (1968) en The Ruling Class (1972). Zijn laatste film als acteur, Mary Mother of Christ staat gepland voor volgend jaar. Een ding weten we zeker: we zullen je nooit vergeten El Aurens!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

negen + 8 =