Concerttips september

Elke maand selecteert Goddeau een handvol concerten die u niet mag missen. We schotelen u niet andermaal de geijkte namen voor, maar gaan op zoek naar nieuw talent zodat u binnen een paar jaar kan zeggen: “Ik was er er toen al bij”. Goddeau: uw gids voor al wat nog niet hot, maar wel al serieus aan het opwarmen is.

Imaad Wasif – 18 september – Leffingeleuren, Leffinge

Met The Voidist trad de wilde hippierocker in 2009 eindelijk uit de schaduw van zijn voormalige werkgevers Yeah Yeah Yeahs en Lou Barlows Folk Explosion. Wasif heeft de looks van de jonge Jimmy Page maar met zijn muzikale trip keer je rechtstreeks terug naar de psychedelische jaren zestig, en evengoed naar de hoogdagen van Jeff Buckley.
http://www.myspace.com/imaadw

Magic Arm – 23 september – Vooruit, Gent

Ha, u dacht dat alle bands vandaag zo goed als hetzelfde klinken. Dan hebben wij een uitdaging voor u: trek op 23 september naar de Gentse Vooruit — het is toch gratis — en noem ons achteraf twee groepen die exact als Magic Arm klinken. De eenmansband van Marc Rigelsford wisselt weelderige hoempapapop af met ingetogen folktronica en dansbare electrofunk.
http://www.myspace.com/magicarm

Eric Boeren ‘Boerenbond’ feat. Peter Evans – 25 september – De Singer, Rijkevorsel

Nederlanders Eric Boeren en Tobias Delius gaan in de clinch met een nieuwe lichting Amerikaanse avantgarde: Jason Adasiewicz en Peter Evans. Vooral die laatste is bezig aan een niet te stuiten opmars met een combinatie van technische virtuositeit en spannende veelzijdigheid. Te verwachten: experimenteerdrift van het hoogste niveau.
http://www.myspace.com/peterevanstrumpet

Bedroom Community Labelnight – 28 september – Vooruit, Gent

Onder het motto ‘derde keer, goede keer’ komen de vier leden van het IJslandse Bedroom Community alsnog naar Gent, nadat de Eyjafjallajökul eerder roet in het eten had gestrooid. Met een gezamenlijk concert van Valgeir Sigurðsson, Nico Muhly, Ben Frost en Sam Amidon, én dan nog een voorprogramma van de Brusselaar Lyenn belooft het een mooie avond te worden vol melancholische klanken.
http://www.myspace.com/bedroomcommunity

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 × 1 =