De Orde Van De Drakenridders 2 :: Akanah (Briones & Ange)

Silvester pikt weer een potentiële kaskraker van Talent op. Het scenaristenduo Ange laat dit tweede deel boven de middenmoot uitstijgen. De tekeningen betekenen wel een stapje terug.

De Orde Van De Drakenridders is een genootschap van vechtlustige maagden die de strijd aanbinden met de draken. Deze draken verspreiden de ziekte Veill, een ziekte die enkel mannen treft. Bovendien kunnen de draken maagden niet opmerken en vormen ze dus een makkelijke prooi voor de Drakenridders uit deze nieuwe creatie van Ange. Elk deel van deze fantasystrip zal rond één bepaalde ridder draaien en telkens door een andere tekenaar van beelden voorzien worden. In deel twee volgen we Akanah, het kleine meisje dat in het eerste album van een gewisse dood gered werd door ridder Jaïna. Zij heeft zich opgewerkt tot leerling van de orde en staat op de drempel van het volwaardige ridderschap. Ook zij moet de confrontatie aangaan met een draak, maar voelt daarnaast de liefde opbloeien. De orde en de liefde lijken een weinig geslaagde combinatie.

Binnen de fantasystal van de Franse uitgeverij Soleil neemt Ange (synoniem voor Gerard en Anne Guéro) een voorname plaats in. Het vroegere Talent gaf van hun hand ondermeer Bloodline (met Alberto Varanda), Verloren Paradijs (met Philippe Xavier) en Nemesis (met Alain Janolle) uit. Ook het eerste deel van De Orde Van De Drakenridders werd vertaald door de Waregemse uitgavecaroussel. Daarna werd het stil, tot de actieve uitgeverij Silvester meteen het eerste deel opnieuw vertaalde (samen met dit tweede album in de winkel) in een ditmaal wel erg verzorgde uitgave.

Voor Akanah laat het duo zich bijstaan door Philippe Briones. Deze Franse tekenaar maakte vorig jaar de overstap naar de Amerikaanse comicmarkt met de miniserie White Tiger voor Marvel. Nu werkt hij aan de reeks Wanderers naar een scenario van de Amerikaanse legende Chris Claremont. Ook hij heeft een Talent-verleden met de reeks De Heren Van Agartha. Ondanks al die referenties overtuigt hij hier toch niet helemaal. Zijn figuren krijgen weinig leven mee en in de actiescènes durft de pagina-indeling nogal eens chaotisch en verwarrend worden.

Opnieuw kunnen we dus het weerzien met een stilgevallen Talent-reeks vieren. Ondermeer Golden City en Golden Cup gingen deze Orde Van De Drakenridders bij Silvester al vooraf. Die willen er overigens serieus de beuk in zetten, want alle overige vijf verschenen delen staan al aangegeven als ‘in voorbereiding’. Met evenveel verschillende tekenaars, zijn we zeer benieuwd welke turns en twists Ange bij elk album uit zijn hoed zal toveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie × vier =