Marilyn Manson komt naar Dessel

De affiche van de Graspop Metal Meeting editie 2009 is zo goed als rond. Headliners dit jaar zijn Mötley Crüe op vrijdag, Slipknot op zaterdag en Marilyn Manson op zondag. De voorverkoop begint op woensdag 18 februari.

Naar jaarlijkste gewoonte zijn de Kempen gedurende één weekend aan het begin van de zomer even wat minder stil. Met name wanneer metalheads uit de vier windstreken de festivalgrond van Dessel inpalmen. 26, 27 en 28 juni zijn dit jaar de duivelse data.

Oude metalzakken zullen hun hartje kunnen ophalen want de eerste festivaldag staat helemaal in het teken van Mötley Crüe. Sinds hun reünie in 2004 is het zootje ongeregeld uit LA weer aan het touren geslagen en vorig jaar brachten ze zelfs een volledig nieuw album uit (Saints of Los Angeles). Mötley Crüe brengt ook een rist supportbands mee zoals Heaven and Hell, Papa Roach en Buckcherry.

Zaterdag bereiden groepen als Hatebreed en Lacuna Coil de weg voor Slipknot, dat vorig jaar succes oogste met hun vierde langspeler All Hope Is Gone. De gemaskerde bende uit Iowa viert deze zomer haar tienjarig bestaan met een reeks festivaloptredens in Europa. Marilyn Manson mag Graspop afsluiten op zondag na passages van Disturbed en Anthrax. De zelfverklaarde antichrist komt in Dessel zijn nieuwe plaat The High End Of Low promoten. Die verschijnt in mei.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twaalf − 6 =