Aldo Granato :: 1 oktober 2006, 0110 Charleroi

Aldo Granato, 1 oktober 2006, 0110 Charleroi

Met zijn honderdduizend over heel het land waren ze. Elk met zijn eigen idee: tegen het Vlaams Belang, gewoon voor verdraagzaamheid, om deze of gene groep eens gratis te zien. De boodschap was niettemin duidelijk: “waar we ook voor staan, alvast niet voor onverdraagzaamheid en racisme. Van welke kant dan ook.” Of is dat zo moeilijk te begrijpen? Dat het strategisch niet verstandig was, werd geopperd. Het maakt niet uit. Omdat Noel Slangen gelijk had toen hij zei: "Alles wat verstandig leek, heeft niet gewerkt. Misschien is het tijd om eens iets te proberen wat niet verstandig is." Ja, het was ouderwets engagement. Maar misschien is de tijd opnieuw rijp voor ouderwets en ongenuanceerd “neen” zeggen tegen bepaalde zaken. Hoe zwart Vlaanderen zondag immers ook weer zal kleuren, laat ons in het achterhoofd houden dat een meerderheid nog altijd voor een kleurrijke wereld kiest.

In The CameraEye van onze vrouw: Ook in Charleroi kreeg 0110 een luik, met zijn eigen Waalse vedetten. Van kleine en fijne rockgroepjes tot deze Aldo Granato, accordeonist en muzikale wereldreiziger.

http://www.0110.be/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie × 2 =