Vuur 1 :: Het reptielenkind (Hardy & Tome)

Een nieuwe reeks met een vernieuwend concept, een nieuwe collectie en een nieuwe samenwerking met Marc Hardy, er zijn minder opvallende manieren om een comeback te plegen. Na jaren van radiostilte laat Philippe Tome eindelijk nog eens van zich horen met het eerste deel van Vuur. Dat het hier om een geslaagde terugkeer gaat, kon onze man zelf vaststellen.

Je hebt zo van die strips waarvan jarenlang gefluisterd wordt dat ze er zitten aan te komen en wanneer het dan echt zo ver is, kunnen de verwachtingen wel eens erg hoog oplopen. Zo lieten Philippe Tome en Marc Hardy de voorbije jaren nu en dan eens vallen dat ze samen werkten aan een nieuwe strip en dat die strip behoorlijk verrassend uit de hoek zou komen. De gewaardeerde scenarist van ondermeer Soda en De kleine Robbe, gecombineerd met Hardy’s uitzinnige tekeningen die we ondertussen maar al te goed kennen uit G.Raf Zerk, het leek een droomcombinatie. Uitgeverij Dargaud koppelde aan deze nieuwe strip dan nog de lancering van de nieuwe collectie Cosmo en zo heb je al gauw genoeg redenen om een nieuw album te recenseren. Cosmo wilde strips een kans geven die de banden met het Amerikaanse en Japanse beeldverhaal nauwer wilden aanhalen.

Vuur is de eerste reeks in deze nieuwe collectie en staat dan ook een beetje symbool voor die mondialisering. In albums van tachtig pagina’s zullen de auteurs in vier cycli van telkens vier delen het verhaal vertellen van Vuur, een kind dat in een vreemdsoortige capsule vanuit de hemel in een reptielenmaatschappij terechtkomt. Machtswellust, jaloezie en moord blijken ook bij onze geschubde vrienden geen holle woorden. In dit eerste deel worden alle personages voorgesteld en komen we over Vuur zelf nog maar weinig te weten, het lijkt echter wel heel zeker dat haar een grote toekomst te wachten staat. Tekentechnisch bewandelt Hardy hier nieuwe paden. Hij kiest voor een even expressieve maar ook meer gestroomlijnde tekenstijl die perfect past bij de hectische decoupage. De tachtig bladzijden vliegen voorbij en brachten ons meermaals in een echte mangaroes.

Tegelijk is het een aangenaam weerzien met Philippe Tome, die de laatste jaren voornamelijk door zijn gebrek aan productiviteit onze nieuwskolommen haalde. Met Vuur maakt hij een geslaagde comeback en voor de liefhebbers is het dan ook fijn te weten dat deel twee reeds in augustus zal verschijnen, kortelings gevolgd door het debuut van de nieuwe reeks RageS (Franse titel), met tekeningen van Dan (assistent van Janry voor De kleine Robbe). En in juni mogen we dan ook nog een nieuwe Soda verwachten, het kan duidelijk niet op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijftien + achttien =