M-IDZOMER stelt programma voor

Van 1 t/m 4 augustus vind in Leuven voor de vierde keer M-IDZOMER plaats in M – Museum, in het hartje van de stad. De organisatoren stellen vandaag hun programma voor met onder andere Trixie Whitley, The Bony King Of Nowhere, Jacco Gardner, Woven Hand en Admiral Freebee.

De drie Leuvense cultuurhuizen bundelen naar goede gewoonte de krachten en stellen opnieuw een fris en eigentijds festivalprogramma samen. Ze tekenen voor een unieke museum- én festivalbeleving en dat vier dagen lang. De binnentuin van M wordt het sfeervolle decor voor een muziekprogramma, ingevuld door Het Depot. Onder andere Trixie Whitley, The Bony King of Nowhere, Mulatu Astatke, Portico Quartet, Jacco Gardner, Woven Hand en Admiral Freebee solo staan op het podium. De huidige line-up wordt nog aangevuld met twee namen.

In het museum zelf vinden te midden van de vaste collectie en de zomertentoonstellingen tal van performances plaats. Het vertrekpunt is steeds een dialoog met de tijdelijke tentoonstellingen van M.
30CC stelt daarvoor een eigenzinnig programma samen met een stevige portie comedy, theater, dans en spoken word met namen als Kamagurka, Thomas Smith, Iwein Segers, Waumans & Victoria en Belpop Bonanza met Jan Delvaux & Bobby Ewing.

Tijdens M-idzomer kan je tussen de concerten en het binnenprogramma door een sterk staaltje kunst meepikken. Voor liefhebbers van hedendaagse kunst is er de tentoonstelling van de gerenommeerde Zwitserse kunstenaar Ugo Rondinone, thank you silence. Daarnaast kun je ook een kijkje gaan nemen in de tentoonstelling van OPEN M, I could have lived here. In de Antichambre van M is de indrukwekkende installatie Lightmap van de kunstenaar Ief Spincemaille te zien en kun je kennismaken met Kurt Overberghs MEOW 004, een tentoonstelling van om en bij de 250 platenhoezen met poezen op de cover.

Het quasi complete programma en alle andere info is vanaf vandaag te raadplegen op www.m-idzomer.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

acht + vijftien =