Veronica Mars-film verzamelt twee miljoen dollar in elf uur

Veronica Mars-bedenker Rob Thomas en actrice Kristen Bell startte op 13 maart een Kickstarter-project om twee miljoen dollar bij elkaar te sprokkelen voor een filmproject naar de gelijknamige serie. In nog geen halve dag hadden ze hun doel bereikt. Een precedent.

“Het is het proberen waard”, moeten Bell en Thomas gedacht hebben. Omdat de studio’s weinig interesse toonden om geld uit te geven aan een film omtrent Veronica Mars , een serie die liep van 2004 tot 2007, besloten de twee belangrijkste gezichten van de serie zich te beroepen op de fans. Dat gebeurde via de website Kickstarter, een website waar mensen geld kunnen verzamelen voor hun projecten via de goede wil van het internet. Het doel van Bell en Thomas was om twee miljoen dollar bij elkaar te sprokkelen binnen de dertig dagen. De respons was hallucinant.

In nog geen halve dag stond de teller op $2,5 miljoen. Het filmproject is dus plotseling werkelijkheid geworden. De poging om desbetreffend bedrag te verzamelen had ook al de zegen gekregen van Warner Bros. Slagen Bell en Thomas in hun opzet, dan krijgen ze hun film. De teller loopt nog steeds, dus het wordt spannend afwachten waar het gaat eindigen. Nu de fans hun bijdrage hebben geleverd, rust er een grote druk op de schouders van de makers om een zo goed mogelijke film af te leveren. Dat beseft Rob Thomas ook al in een eerste reactie aan Entertainment Weekly.

De vraag is nu wat dit Kickstarter-project teweeg gaat brengen. Filmmakers hadden zich al eerder beroept op Kickstarter, maar nooit met hetzelfde resultaat als de Veronica Mars-film. Voor Hollywoodstudio’s lijkt dit wel de perfecte manier om films te produceren zonder er zelf te veel geld aan uit te geven. Het kan ook steeds een mooie springplank zijn voor filmmakers om meer onafhankelijkheid te verkrijgen en moeilijk te realiseren projecten aan de man te brengen. Of er een trend is gezet zal de toekomst uitwijzen, maar wij zijn alvast geïntrigeerd.

Het Veronica Mars-project kan u hier terugvinden: http://www.kickstarter.com/projects/559914737/the-veronica-mars-movie-project

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf + 5 =