Warner Bros. plant epische film over Pontius Pilatus

Filmstudio Warner Bros. heeft een scenario aangekocht omtrent de Bijbelse figuur Pontius Pilatus. Pilatus was diegene die volgens de overlevering verantwoordelijk was voor de kruisiging van Jezus. Pontius Pilate is de zoveelste toevoeging aan een heleboel geplande Bijbelse verfilmingen.

Je zou kunnen zeggen dat Pontius Pilatus een van de eerste grote bad guys uit de wereldgeschiedenis was. Pilatus was diegene die het proces van ene Jezus tot een goed einde moest brengen. Hoewel met enige tegenzin, maar onder zware druk van het volk, veroordeelde hij Jezus uiteindelijk tot kruisiging. Scenariste Vera Blasi concentreert zich in haar scenario meer op de menselijke kant van de man in kwestie.

De beschrijving van het scenario luidt als volgt:
het scenario volgt de evolutie van Pontius Pilatus als zoon van een Romeinse krijger tot een wrede soldaat wiens overwinningen hem heel wat politiek aanzien opleveren onder het bewind van de Romeinse keizer Tiberius. Tiberius stelt Pilatus aan als prefect van Judea, tijdens een periode waarin Jeruzalem een oord van religieuze spanningen was. Pilatus veert al snel van het politieke pad naar de donkere annalen van de geschiedenis.

Warner Bros hecht blijkbaar heel wat geloof aan het scenario, want de studio heeft al twee producers aangesteld en is nu op zoek naar een regisseur. Pontius Pilate is niet de enige film gebaseerd op Bijbelse verhalen die we in de nabije toekomst op ons bord krijgen. Darren Aronofsky is tegenwoordig volop bezig met ‘Noah’(over die man met zijn boot en zijn bonte verzameling aan aardse fauna) met Russel Crowe in de hoofdrol. Will Smith zou plannen hebben voor een film omtrent Kaïn en Abel, Ridley Scott en Steven Spielberg worden beide gelieerd aan een Mozes-film en Paul Verhoeven verfilmt zijn eigen Jezus-boek. Moet er nog zand zijn? Zolang Mel Gibson niet in dit lijstje opduikt vinden wij het allemaal dik oké.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie × 2 =