Rock Torhout verrijst in 2010

Meer dan een decennium na de laatste editie is Rock Torhout terug. Het vergeten tweelingbroertje van Rock Werchter verrijst volgende zomer uit zijn as, meer bepaald op 3 en 4 september 2010. De oude festivalnaam blijft maar er schuilt wel een nieuwe organisatie achter en er is ook een nieuw festivalterrein gevonden.

De Torhoutse industrieel Jan Strobbe – geen familie van de Strobbes in De Helaasheid Der Dingen mogen we hopen – en zijn vrouw Kristien Laureys zijn verantwoordelijk voor de reanimatie van het festival dat voor het laatst georganiseerd werd in 1998. Na die datum werd het traditionele dubbelfestival Torhout – Werchter gereduceerd tot Rock Werchter, met meer groepen maar slechts één locatie.

Sindsdien werden in het West-Vlaamse Torhout kleinere evenementen georganiseerd – er werd op een bepaald moment bijvoorbeeld geëxperimenteerd met een dancefestival genaamd House Torhout – maar nu willen Strobbe en Laureys het oude Rock Torhout nieuw leven inblazen. Omdat niemand een patent had op de naam en ook de domeinnaam nog beschikbaar was, konden ze de oude festivalnaam gewoon behouden.

Het vroegere festivalterrein, gelegen op een helling waardoor je ook van achteraan de wei het podium kon zien, is echter niet meer van de partij. Er is een nieuwe locatie gevonden langs de Roeselaarseweg die volgens de organisatoren beter bereikbaar is. De camping zal integraal deel uitmaken van het festivalterrein.

Namen zijn er nog niet maar zoals de naam van het festival doet vermoeden zullen er vooral rockgroepen geprogrammeerd worden, met ook de nodige aandacht voor metal en punk. Beginnende groepjes zullen hun kans krijgen maar de organisatie wil ook grote internationale namen lokken. Daarvoor zou een budget van 600.000 à één miljoen euro bijeengebracht moeten worden. Het nieuwe rock Torhout heeft een capaciteit van 12.000 bezoekers per dag.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie × 5 =