Clubside Down

Eén keer per jaar trekt het Clubcircuit alle registers open en mag het een week lang feest zijn met Clubside Down: acht concertavonden in telkens een andere club, Studio Brussel brengt van elk concert live verslag uit in één van haar genreprogramma’s. Ontdekken is het sleutelwoord in de zevendaagse trip in de undergroundmuziek die Clubside Down is.

Vrijdag 27 oktober in Democrazy @ Vooruit (Gent) vanaf 21u.

Dilated Peoples (US) + surprise guest from the USA
Enkele releases volstonden voor Dilated Peoples om de underground hiphop nieuw leven in te blazen, net zoals die andere West Coast-crew Jurassic 5. Nadat ze elkaar voortdurend tegen het lijf botsten op hiphopshows, besloten de twee spilfiguren Evidence en Rakaa om samen iets op poten te zetten onder de naam Dilated Peoples. Samen met de verbluffende turntablist dj Babu van The Beatjunkies namen ze twee underground hits op voor ABB Records. Al snel groeiden ze uit tot underground legendes met albums die niet zijn weg te slaan zijn uit de Amerikaanse hiphoplijsten.

Ook nog deze avond: Mr. Lif (US), Audiofest (AT) en DJ Kuteffect

Live op Studio Brussel: De Hop, vrijdag 20-22u

links:

 • www.democrazy.be
 • www.dilatedpeoples.com
 • www.mrlif.com
 • www.myspace.com/audiofestcrew
 • www.djkuteffekt.com


Zaterdag 28 oktober in De Kreun (Kortrijk) vanaf 22u.

Goose (B)
Goose houdt er een duister verleden op na: als piepjonge kerels traden ze onder de naam Loamy Soil als een bende losgeslagen AC/DC-klonen aan in de finale van Humo´s Rock Rally. Na een muzikale koerswijziging in 2002 gingen ze met de hoofdprijs lopen en sindsdien keken we reikhalzend uit naar hun debuut. De heren namen hun tijd om aan de plaat te sleutelen. Het resultaat — Bring It On — bulkt van de retestrakke glamrock van Kortrijks allooi, maar met een onmiskenbare buitenlandse uitstraling.

Ook nog deze avond: Midfield General (UK), Hermanos Inglesos (B) en Nid & Sancy (B)

links:

 • www.dekreun.be
 • www.goosemusic.com
 • www.midfieldgeneral.com
 • www.hermanosinglesos.com
 • www.nidandsancy.com


Zondag 29 oktober in Cactus Club @ Ma/Z (Brugge) vanaf 20u.

Shearwater (US)
Shearwater was oorspronkelijk bedoeld als uitlaatklep voor de rustigere exploten van Okkervil River-frontman Will Shef en multi-instrumentalist Jonathan Meiburg. De sobere folk van hun debuut kreeg op het nieuwe Palo Santo echter niet meer dan een gastrol toebedeeld. In de plaats kwamen stekelige aanvallen van spanning en dissonantie. Van gelegenheidsproject naar strak getrainde en zinderende rockband met een zanger die twijfelt tussen het beste van Antony & The Johnsons en de fascinerende uithalen van Devendra Banhart.

Ook nog deze avond: Krakow (B) en Madensuyu

Live op Studio Brussel: Luftwaffe FM, zondag 20-22u. en Duyster, zondag 22-24u.

links:

 • www.cactusmusic.be
 • www.shearwatermusic.com
 • www.krakow.be
 • www.madensuyu.be


Maandag 30 oktober in Petrol (Anwerpen) vanaf 20u.

J-Star + Mc Honey Brown + Mc Brother Culture (uk)
In Londen staat J-Star al langer gekend als een van de strafste mash-up meesters. In zijn universum gaan reggae-instrumentals de confrontatie aan met hiphop-accapellas. Zijn gelimiteerde 7-inches vonden al hun weg naar de platenbakken van Grandmaster Flash, Norman Jay, François K en de grote John Peel. Daarnaast heeft hij ook al een aantal remixes op zijn actief voor Ms Dynamite, dj Vadim en Teedra Moses. J-Star zet gegarandeerd de zaal in vuur en vlam met zijn dansvloerparels.

Ook nog deze avond: Pendulum (aus) en Murdock (b)

Live op Studio Brussel: Volt, maandag tot donderdag 20-22u, Bounce, maandag 22-23u. en Jungle Fever, maandag 23-24u.

links:

 • www.petrolclub.be
 • www.myspace.com/jstarmusic
 • www.planetpendulum.com


Dinsdag 31 oktober in de Nijdrop (Opwijk) vanaf 20u.

Turbo AC’s (us)
Geheel opgetrokken uit blinkend chroom en staal maakt de Amerikaanse rock-‘n’-roll machine Turbo AC’s de rockpodia onveilig met een sound die het midden houdt tussen de manische surfgitaar-tremolo van Dick Dale en de speed van Motörhead. Voeg bij dat ‘high voltage’ gehalte ook nog eens de lekker meebrulbare refreinen en je begrijpt dat we hier met een stomend gegeven te maken hebben. Met kersverse bassist Tim Lozada (die Michael Dolan kwam vervangen) en extra gitarist Jer Duckworth in de rangen namen ze dit voorjaar ‘Live To Win’ op, zo mogelijk nog meer ‘no nonsense’ dan zijn voorgangers. Enkel de geur van zweet, uitlaatdampen en verbrand rubber moet je er zelf bij denken.

Ook nog deze avond: Aborted (b) en Officer Jones AHPCP

Live op Studio Brussel: Volt,maandag tot donderdag 20-22u., PunX, dinsdag 22-23u. en Whiplash, dinsdag 23-24u.

links:

 • www.nijdrop.be
 • www.turboacs.com
 • www.goremageddon.com
 • www.ojahpcp.com


Woensdag 1 november in de 4AD (Diksmuide) vanaf 20u.

Don Caballero (US)
Het Pittsburghse Don Caballero behoorde begin jaren negentig tot een van de grondleggers van de math rock. Via vrienden kwamen ze in contact met Steve Albini die hen bij het Touch & Go label bracht en hun debuut For Respect (1993) produceerde. Touch & Go bleef hun vaste stek tot 2001, toen de groep wegens interne conflicten (lees botsende ego’s) uit elkaar ging. Hun muziek is volledig instrumentaal met complex en dissonant gitaarspel, maar ondanks de jazz-invloeden komt hier geen greintje improvisatie aan te pas. Puur gestructureerde chaos dus.
Lees de recensie: World Class Listening Problem

Ook nog deze avond: Part Chimp (UK) en Sorrow Hill (B)

Live op Studio Brussel: Volt, maandag tot donderdag 20-22u. en Antenna, woensdag 22-24u.

links:

 • www.4ad.be
 • www.myspace.com/doncaballeropgh
 • www.partchimp.com
 • www.sorrowhill.be


Donderdag 02 november in de N9 Villa (Eeklo) vanaf 20u.

Mrs Hyde (B)
Mrs Hyde zorgt voor de zo welkome vrouwelijke touch op Clubside Down. Opgebouwd rond zangeres/pianiste Esther Lybeert vallen al gauw vergelijkingen. met Portishead, Kate Bush of Tori Amos. Dat is begrijpelijk en niet eens zo vergezocht, maar Mrs Hyde heeft ook een opmerkelijk fraai eigen geluid én sterke composities. Platenfirma’s zitten op vinkenslag want Mrs Hyde wordt door insiders getipt als next big thing.

Ook nog deze avond: Foxylane (B)

Live op Studio Brussel: Volt, maandag tot donderdag 20-22u. en Hype Channel, donderdag 22-24u.

links:

 • www.n9.be
 • www.mrshyde.be
 • www.foxylane.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 × 2 =