Banner

Trixie Whitley

Heartbeat

(pn) - 27 april 2018

Dat ze ondertussen een van België’s broeierigste exportproducten is, Trixie Whitley. Van beloftevol op haar debuut naar bevestigend cum laude op Porta Bohemica. Drie jaar later is er “Heartbeat”, dat een nieuwe, maar ergens ook logische, weg verraadt op haar derde plaat die van de herfst een langdurende Indian Summer belooft te maken.

De groove en soul zat altijd al in haar muziek, maar op haar derde plaat laat ze beide helemaal de vrije loop. En dat wordt hoorbaar in goede banen geleid door Little Shalimar, producer van onder meer Run The Jewels. De songs van haar derde plaat schreef ze de afgelopen twaalf maanden in Brooklyn. Die lucht laat zich nu al duidelijk inademen op haar vooralsnog titelloze derde plaat, die van Porta Bohemica een overgangsplaat dreigt te maken.

Faut le faire in dat geval. Hiphopinvloeden en -ritmes hebben altijd al hun stempel op haar muziek gedrukt, maar op “Heartbeat” laten ze een brandmerk na. Het zorgt wel voor een natuurlijke evolutie, alsof de afgelopen jaren hier inderdaad naartoe hebben geleid. Wie haar live al bezig heeft gezien, zal instemmend en met gesloten ogen meewiegen op dit nummer.

Dat kan ook live trouwens: mogelijke amuse gueules zijn er de komende dagen al te proeven in de Botanique (5/5) en de AB Club (6/5), een voorgerecht op Pukkelpop.

E-mailadres Afdrukken
 
Trixie Whitley

Festivalnoise
Kort
Advertentie
Banner
Advertentie

TEST