Banner

blog.enola

Blog Bifff 2019

Op de 37ste editie van het Brussels International Fantasy, Fantastic, Thriller and Science Fiction Film Festival geen cultureel snobisme of pseudo-intellectuelen, maar wel pure, onbeschaamde liefde voor genrefilms. Naast een enorme variëteit aan films die maatschappelijke debatten reflecteren is er ook plaats voor onversneden fun op een van de spannendste filmfestivals wereldwijd.

 

Off Screen Festival 2019 Blog

Cultfreaks en horrorfans aller landen, kom maar uit uw krochten: Van woensdag 13 tot zondag 31 gaat – ondertussen alweer de 12e editie – Offscreen 2019 van start. Ook dit jaar kunnen de liefhebbers van horror, science-fiction, sexploitation, maar soms ook gewoon slechte smaak, weer hun al dan niet bebloede vingers aflikken.

   

Internationaal Filmfestival Rotterdam 2019 Blog

Van 23 januari tot 3 februari 2019, loopt de achtenveertigste editie van het Filmfestival van Rotterdam. Verdeeld over 4 categorieën, brengt het festival ook dit jaar opnieuw een bloemlezing van films uit de hele wereld. Blikvangers voor deze editie zijn zeker de vertoningen van High Life van Claire Denis en I Don't Care if we go Down in History as Barbarians van Radu Jude, twee van de absolute hoogtepunten op het jongste Film Fest Gent. Ook Doubles Vies van Olivier Assayas, Sunset van László Nemes en Shadow, de nieuwe film van Zhang Yimou, springen in het oog.Het filmische evenement waar iedereen het meest naar uitkijkt is wellicht Le Livre D'Image van Nouvelle Vague - veteraan Jean-Luc Godard, een cineast die op zijn 88e nog steeds of gedurfde manier experimenteert met de taal van het filmmedium. Op deze blog kan u de komende week verslag vinden van de meest opmerkelijke films die in Rotterdam te zien zijn.

   

RamDam Filmfestival 2018 Blog

Van 12 tot en met 22 januari, loopt in Doornik de negende editie van het RamDam filmfestival. Op het programma staan dit jaar een aantal belangrijke titels die ook het Filmfest Gent eerder al bracht (waaronder het fantastische High Life van Claire Denis, maar ook Styx en Felix Van Groeningens Beautiful Boy), een prestigieuze première (het in de Verenigde Staten bejubelde Green Book) en vooral een zeer breed competitieluik dat gewijd is aan documentaires. De komende week brengt Enola u een beoordeling van de belangrijkste nieuwe titels en uiteraard geven we aan het eind van het festival ook het palmares mee. Voor de volledige programmatie, verwijzen we graag naar de webpagina van het festival: www.ramdamfestival.be

   

Film Festival Gent 2018 Blog

Eerder kon u op enola een uitgebreide voorbeschouwing lezen van het 45e Film Fest Gent. Vanaf vandaag krijgt u dagelijks verslag vanop het grootste filmfeest van het land. Hoogte- en dieptepunten, verrassingen en teleurstellingen … Een tweetal keer per dag mag u nieuws verwachten vanuit de donkere bioscoopzalen van Gent. Alle films die hier aan bod komen, staan twee tot drie keer geprogrammeerd op het festival. Voor de details van de vertoningen verwijzen we u graag door naar de website van het Film Fest Gent, waar het volledige programma kan geraadpleegd worden.