Banner

blog.enola

Vlaamse horror doet Gravensteen op zijn grondvesten trillen

Op donderdag 2 november organiseert Kuru, samen met Zeno Pictures en productiehuis Skladanowsky, een ode aan de Vlaamse horror. Daarvoor klopten ze voor de tweede keer aan bij het Gravensteen, de enige horrorlocatie die er in Gent echt toe doet. Met de screening van Forgotten Scares en Rabid Grannies zal de burcht op zijn grondvesten daveren.

 

Más! Más! CineMás!

Eind april kunt u in Kortrijk en Gent terecht voor CineMás, een bescheiden maar intrigerend festival van de Spaanstalige film. Van 25 april tot 1 mei loopt het programma in BUDA Kortrijk en van 27 april tot 3 mei in Cinema Sphinx in Gent.

   

En de recensent, hij recenseerde voort

   

HollywoodSoWhite, of: waarom de Oscarhetze zich op het verkeerde probleem concentreert

Na de aankondiging van de Oscargenomineerde films op donderdag 21 januari, duurde het, zoals enigszins te voorspellen viel, niet lang voordat de sociale en andere media zich begonnen te roeren. De aanleiding voor de hetze du jour was niet dat Eddie Redmayne alweer genomineerd was – nochtans een perfect gegronde reden voor verontwaardiging – maar wel dat er zo weinig gekleurde gezichten te bespeuren vielen.

   

Er is leven na de cloud: ter verdediging van de fysieke drager

1653. Zoveel heb ik er officieel, volgens de onnavolgbare MyMovies-app - de enige leefbare manier die ik heb gevonden om een beetje het overzicht te bewaren. 1653 dvd’s en blu-rays, verzameld over een periode van ruwweg 15 jaar. Een muur vol. En eigenlijk begint de muur stilaan te klein te worden. (De foto naast deze blogpost is overigens niet mijn collectie, voor de duidelijkheid.)