Blind To Faith :: “Set Yourself Free”

“De perfecte soundtrack voor de horror die het leven nu is”, schreef iemand over de nieuwste kopstoot van het Belgisch-Nederlandse Blind To Faith. We zouden het zelf niet beter kunnen verwoorden.

Verveling, frustratie of eenzaamheid: iedereen kampt wel met een of ander vervelend gevolg van de coronacrisis. Voor wie gefrustreerd rondloopt en/of graag omver geblazen wordt door het betere beukwerk, is Blind To Faith – dat bestaat uit leden van Rise and Fall, Inhume, Reproach en Lifespite – de perfecte uitlaadklep.

Het meer dan vier minuten “Set Yourself Free” werd opgenomen in hun twee thuislanden en laat hun kenmerkende meedogenloze sound horen. Verwacht je aan een ronduit agressieve mix van metal en punk, opgebouwd uit verschroeiend tempo’s, drumsalvo’s, duistere riffs en uiterst gemene vocalen. De perfecte ingrediënten dus om – omdat het nu niet anders kan – een moshpit in te zetten in uw woonkamer.

“Set Yourself Free” belooft alvast veel goeds voor Unstoppable War, die plaat die op 24 april verschijnt. Iets in ons zegt dat het album minstens even hard gaat blazen als hun debuut The Seven Fat Years Are Over. Boodschap voor fans van Hellhammer, Discharge, Entombed en Today Is The Day: hou deze release in de gaten.

recent

Ilja Leonard Pfeijffer :: Alkibiades

Bekroond, gelauwerd, alom gelezen en geprezen: zonder overdrijven mogen...

Â¥$ :: Vultures 1

Doorheen zijn hele carrière zijn twee elementen altijd dominant...

Talk Show

27 maart 2024Botanique, Brussel

Eind jaren tachtig sloegen alle rockers plots aan het...

Arthur The King

Uitgerekend in de week dat Joe Camp – de...

Hors-saison

Met zijn sociaal bewogen films past Stéphane Brizé binnen...

verwant

Schroothoop #2

Elke maand brengen we een overzicht van interessante, obscure...

Blind to Faith :: The Seven Fat Years Are Over

Holy Terror Records, 2009 Deze is eigenlijk al een half...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in