#So2018: Car Seat Headrest :: Beach Life-In-Death

Om afscheid te nemen van 2018 presenteert in december elke dag één enolamedewerker zijn of haar song van het jaar. De volledige lijst beluistert u hieronder.

Naast een muzikale spanningsboog beschikt het herwerkte Twin Fantasy (Face To Face) ook over Een Verhaal. Het conceptalbum waarop een adolescent met leven en liefde in het reine komt, kan al sinds de protoversie uit 2011 rekenen op een legioen trouwe aanhangers. Net zoals bij een goed boek bekijk je best het geheel, maar sommige scènes springen er nu eenmaal uit. Dat langgerekte uitroepteken heet hier “Beach Life-In-Death”.

Het geluid van een blikje dat wordt geopend, trapt een dollemansrit af die gedurende dertien minuten verschillende hoeken omdraait zonder aan wilde ongetemdheid in te boeten. De dynamiek tussen interactieve stukjes vraag-en-antwoord (“What should I do/Eat breakfast”), introspectieve monologen en koortsige schreeuwen (“I don’t want to go insaaaaaaaaane”) smoort elke mogelijkheid tot verveling effectief in de kiem.

Wie naar de murmelende stream of consciousness van Will Toledo luistert, denkt nochtans even: dit gaat helemaal nergens over. In werkelijkheid gaat het over alles. Met zijn verteltalent distilleert de 26-jarige frontman iets universeel en tijdloos uit persoonlijke en schijnbaar banale momentopnames. Dat gaat van al grappend hete hangijzers ontwijken bij vrienden (“Do you have something against dooooogs?”), de zoektocht naar een gemeenschap om bij te horen (“Oh please let me join your cult/I’ll paint my face in your colours”) tot de afgevlakte monotonie van depressie (“Get more groceries/get eaten”). Wie diep genoeg graaft, komt uit bij de ontblote zenuw. De scherpe flashbacks naar de eigen groeipijnen krijg je er gratis en voor niets bij.

Komt daar nog bij dat de derde act doordendert als een hogesnelheidstrein op kruissnelheid. Neurotisch en euforisch zijn slechts een neurotransmitter en simpele gitaarriff van elkaar verwijderd.

“Incapable of being inhuman”, die Toledo.

https://carseatheadrest.com/

recent

Back to Black

De titel van Sam Taylor-Woods jongste film verwijst naar...

Salem

De 'mean streets' van Marseille vormden al eerder het...

Stake :: ”Ik zie ons nog wel doorgaan tot we baarden hebben als ZZ Top”

We hebben het met de manager gecheckt: bedoelde hij...

Roncha :: Fleecedekentje Thuglife

Berichtje aan alle rappers van België: goed bezig. Onze...

The Gentlemen – Seizoen 1

De serie The Gentlemen was een paar jaar geleden...

verwant

enola’s vijftig beste platen van de jaren ’10

Dit is het allerbeste wat het decennium heeft voortgebracht. Video...

Car Seat Headrest :: 15 november 2018, Vooruit

Van schuchtere adolescent naar volwaardige band op kruissnelheid. Met...

Car Seat Headrest :: 25 mei 2018, AB

Dat het kan verkeren: tot een paar jaar geleden...

Car Seat Headrest :: Twin Fantasy

’t Is fijn om een Will Toledo fan te...

Car Seat Headrest :: Teens Of Denial

Afhankelijk van wie u de vraag stelt is Teens...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in