Adrianne Lenker :: Cradle

Enkele pianonoten, wat geplukte gitaarsnaren, zachte achtergrondzang, en haar stem. Vooral haar stém, mensen. Adrianne Lenker mag dan vooral bekend zijn om haar prachtige werk met Big Thief, op “Cradle” zet ze de puntjes op de i van haar solocarrière.

Big Thief veroverde vorig jaar nog flink wat harten met het melancholisch mooie Capacity, maar 2018 is lekker voor Lenker zelf. Op 5 oktober komt haar derde soloplaat uit, en die kreeg de enigmatische titel Abysskiss mee. De gelukkige aanwezigen op het optreden van Big Thief in Botanique eind maart herinneren zich misschien nog een song met die titel die toen zijn livepremière kreeg. Met dit “Cradle” haalt Lenker het beste van Capacity aan (denk aan “Mary”), maar op haar eentje brengt ze alles nog intiemer, nog meeslepender, nog puurder.

“Cradle” raakt alvast enkele gevoelige snaren: als dit het niveau blijkt, dan belooft Abysskiss een pareltje te worden. Twee maanden kunnen lang zijn, dus hopelijk licht Lenker nog een tipje van de sluier in de tussentijd. Wij houden in afwachting deze op repeat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in