Nosta volgt Nijdrop op

De beslissing om geen cultuursubsidies meer toe te kennen aan de concertwerking van Jeugdhuis Nijdrop in het Vlaams-Brabantse Opwijk kwam bij de betrokkenen aan als een mokerslag. Maar kijk, na de initiƫle tegenslag werd de rug gerecht en een nieuwe concertwerking, Nosta genaamd, werd boven de doopvont gehouden.

Terwijl Nijdrop verder gaat als gewoon jeugdhuis, neemt Nosta de concertorganisatie over. Voor de gewone muziekliefhebber verandert er op het eerste zicht niet zo heel veel. Zo zullen de meeste concerten nog steeds doorgaan in de gebouwen van de Nijdrop, al zal er occasioneel ook uitgeweken worden naar minder voor de hand liggende locaties indien de muziek er om vraagt. Ook themareeksen, workshop and artist talks staan nog steeds op het programma.

De programmatie blijft eigenzinnig, zoals we van Nijdrop gewend waren. Zo worden er jonge Belgische bands onder de aandacht gebracht, maar is er evengoed aandacht voor niet-Westerse of voor experimentele muziek. De komende maanden staan er zo bijvoorbeeld concerten van Tamikrest, Dans Dans, Robbing Millions en Brihang op de agenda. De volledige kalender vind je op hun website.

http://www.nostamusic.be/

recent

Back to Black

De titel van Sam Taylor-Johnsons jongste film verwijst naar...

Salem

De 'mean streets' van Marseille vormden al eerder het...

Stake :: ”Ik zie ons nog wel doorgaan tot we baarden hebben als ZZ Top”

We hebben het met de manager gecheckt: bedoelde hij...

Roncha :: Fleecedekentje Thuglife

Berichtje aan alle rappers van Belgiƫ: goed bezig. Onze...

The Gentlemen – Seizoen 1

De serie The Gentlemen was een paar jaar geleden...

verwant

Giant Sand

13 november 2019Nosta, Opwijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in