Nieuw onderdak voor Chantal Acda

Als de zomer van 2015 op haar laatste benen loopt, mogen we ons verwachten aan de opvolger van Let Your Hands Be My Guide, het solodebuut van Chantal Acda dat in zowel binnen- als buitenland lovende kritieken opleverde.

Terwijl de eerste soloplaat en de Live In Dresden-EP van Chantal Acda nog verschenen bij Gizeh, doet de Nederlands-Belgische zangeres het nu met Glitterhouse. Ondanks die nieuwe thuis hoeven we echter niet bang te zijn voor een radicale koerswijziging op The Sparkle In Our Flaws en daar zitten de samenwerkingen met oude bekenden Peter Broderick (Efterklang) en Shahzad Ismaily (Lou Reed, Tom Waits, Bonnie Prince Billy …) ongetwijfeld voor iets tussen. Ook de bijhorende tournee die in de herfst van start gaat, voelt nu al vertrouwd aan, want met Gaëtan Vandewoude (Isbells) op gitaar, Alan Gevaert (dEUS, Trixie Whitley) op bas en Eric Thielemans op drums blijft Chantals liveband ongewijzigd.

Een tracklist voor het nieuwe album is er nog niet, een hoes al wel. Het ontwerp daarvan is gebaseerd op een van de 33 portretten die tekenares Ingrid Godon maakte voor haar boek Ik wou uit 2011. Chantal Acda was meteen verliefd toen ze de afbeelding zag: “Die tekening past voor mij zo goed in het verhaal van de plaat”. Het blijft afwachten tot 18 september of u het daar al dan niet mee eens bent, maar afgaande op het nieuwe nummer “Up And Down” ziet het er volgens ons al zeer goed uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in