Antwerp Six wordt Trix’ nieuwe Frappantpop

Nadat Trix gedurende enkele jaren FrappantPOP organiseerde, heeft het muziekcentrum nu een opvolger aangekondigd: Antwerp Six. School is Cool-frontman, Johannes Genard, wordt juryvoorzitter van het nieuwe muziekconcours.

Dit najaar lanceert Trix dus een nieuw muziekconcours, nadat FrappantPOP enkele weken geleden van de planning geschrapt werd. Antwerpen dreigde hierdoor de enige Vlaamse provincie zonder wedstrijd voor jonge muzikanten te worden, maar met Antwerp Six heeft Trix meteen een antwoord klaar. Doel van het concours is uiteraard de promotie van jong en opkomend talent, door middel van coaching, jurering, promotie, een prijzenpot en ook podiumkansen. Wie de wedstrijd wint, mag zich vanaf dat moment een jaar lang ‘Artist In Residence’ noemen. Daarnaast krijgt de winnaar ook een plek op het showcase-festival ‘We Are Open’ in 2016.

Antwerp Six kon al meteen een bekende naam uit het muzieklandschap achter zich scharen: Johannes Genard van School is Cool, die de rol van juryvoorzitter opneemt. Niet verwonderlijk, want voor de band betekende FrappantPOP zo’n beetje de eerste doorbraak. Wie ervan droomt in Genard’s voetstappen te treden, moet beslist uitkijken naar de oproep tot inschrijving die later dit voorjaar volgt. En die Antwerpse Zes, die zullen op het einde van dit jaar in de Trix Club strijden om de overwinning.

http://www.trixonline.be

recent

Gaye su Akyol

24 april 2024De Roma, Borgerhout

The Jesus and Mary Chain

23 april 2024Ancienne Belgique, Brussel

Hoe moeilijk kan het zijn om een geluidsman eens...

James Brandon Lewis Quartet

23 april 2024Ancienne Belgique, Brussel

Back to Black

De titel van Sam Taylor-Johnsons jongste film verwijst naar...

Salem

De 'mean streets' van Marseille vormden al eerder het...

verwant

The Chats

29 mei 2023Trix, Antwerpen

Psychonaut

8 april 2023Trix, Antwerpen

Jessie Reyez

25 januari 2023Trix, Antwerpen

Viagra Boys

12 december 2022Trix, Antwerpen

Low

4 mei 2022Trix, Antwerpen

Low is de meest consistente band op aarde en...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in