Opeth-frontman cureert dag op Roadburn

Een ietwat verrassende keuze van de organisatie, maar hij heeft bevestigd: Mikael Ã…kerfeldt, gitarist en zanger van progband Opeth, zal volgend jaar op Roadburn festival de vrijdag cureren. Het mekka voor stoner-, doom- en kosmische rockfans van over de hele wereld vindt plaats van donderdag 10 tot zondag 13 april 2014 in de 013 en het Patronaat in Tilburg.

Sinds 2008 kiest de festivalorganisatie een muzikant of band die voor één festivaldag de bands mag kiezen. In het verleden waren dat David Tibet van Current 93, Neurosis, Tom G. Warrior van Celtic Frost, Sun 0))), Voivod en Jus Oborn van Electric Wizard. Åkerfeldt kennende, zal hij zonder twijfel een resem progrockbands naar Tilburg halen.

Opeth zal daardoor ook een headlineshow spelen in de 013 op de vrijdag van het festival. Maar de organisatie had nog meer heuglijk nieuws in petto. The Heads, de legendarische psych rockband uit Bristol, zijn volgend jaar ‘artist in residence’ en staan op zaterdag 12 juli op het hoofdpodium in de 013. Ze treden daarmee in de voetsporen van Enslaved, Circle, Justin K. Broadrock van Godflesh en Jesu, en Neige, de frontman van onder meer Les Discrets en Alcest. Ook de Texaanse droneband True Widow, die met Circumambulation nog maar net een indrukwekkende plaat uit heeft, en de uit Chicago afkomstige post-industrialband Locrian werden bevestigd. True Widow speelt op 12 april, Locrian op de donderdag. Voor de tweede groep wordt Roadburn het allereerste optreden op Europese bodem.

De volgende bands werden al eerder bevestigd: 11Paranoias, Brutus, Conan, E-Musikgruppe Lux Ohr, Freedom Hawk, Gozu, Horse Latitudes, Inter Arma, Loop, Mansion, Momentum, Tyranny, The Vintage Caravan en Windhand. De ticketverkoop start op vrijdag 11 oktober. Razendsnel zijn, is de boodschap, want Roadburn is elk jaar in een zucht uitverkocht.

www.roadburn.com/

recent

Salem

De 'mean streets' van Marseille vormden al eerder het...

Stake :: ”Ik zie ons nog wel doorgaan tot we baarden hebben als ZZ Top”

We hebben het met de manager gecheckt: bedoelde hij...

Roncha :: Fleecedekentje Thuglife

Berichtje aan alle rappers van België: goed bezig. Onze...

The Gentlemen – Seizoen 1

De serie The Gentlemen was een paar jaar geleden...

Louise van den Heuvel :: Sonic Hug

Op Sonic Hug neemt Louise van den Heuvel de...

verwant

Opeth : : Hjärtat Vet Vad Handen Gör / Heart In Hand

Opeth komt eind september met een nieuw album, hun dertiende...

Opeth :: Sorceress

Nee, ook op de nieuwe Opeth vallen geen bloeddoorlopen...

PUKKELPOP 2013: Opeth :: zaterdag 17 augustus 2013, The Shelter

“We have a few different genres with this...

Storm Corrosion :: Storm Corrosion

Er wordt wel eens gezegd dat recensenten slechte muzikanten...

Opeth :: 15 november 2011, 013 Tilburg

Een metalband die zichzelf heruitvindt? Het kan. Op Heritage...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in