The Stone Roses pikken de draad weer op

Na twee mokerslagen, een splitsing van R.E.M. hier en een onzekere toekomst voor Sonic Youth daar, mag er weleens gezalfd worden ook. The Stone Roses maken met twee reünieoptredens in Manchester de omgekeerde beweging, en dat is puik nieuws voor de liefhebbers van alternatieve rock, dance-rock of goede muziek tout court. En er is meer.

“This is a live resurrection, and you’re invited, so you’d better be there.” Alsof er nauwelijks een dag verstreken is sinds de split, vijftien jaar geleden, het toontje van frontman Ian Brown nog altijd even arrogant. En geef hem maar eens ongelijk. De optredens in Manchester begin volgende zomer (een thuismatch zonder meer) maken immers deel uit van een wereldtournee: en óf dat u er snel bij gaat moeten zijn, zoveel jaar na datum.

Voor die tournee kunnen ze nochtans niet op een uitgebreid oeuvre rekenen. The Stone Roses blijven voor een groot stuk hun ongetitelde debuutplaat uit 1989, een zeldzaam stukje studiomagie dat het viertal tot de vaandeldragers van de Madchester-beweging kroonde. Die beweging, die de kiemen van de britpop in zich droeg, bracht vanaf eind de jaren 80 alternatieve rock met dance-invloeden en wordt overigens ook wel eens in één adem met New Order genoemd. Net omdat ze zo weinig studiowerk verricht hebben heet het bewonderswaardig dat ze net nu beloven nieuw materiaal te brengen. Niet in het minst omdat een persoonlijke vete tussen frontman Brown en gitarist John Squire moest worden bijgelegd. Dat gebeurde, en de rest is … toekomst?

http://www.thestoneroses.org/
http://www.thestoneroses.org/

recent

Julian Lage Trio

14 april 2024De Roma, Borgerhout

Girl In Red :: I’M DOING IT AGAIN BABY!

Somberte verkoopt, zo ook de sad girl aesthetic waar...

Tommy Wieringa :: Nirwana

Joe Speedboot, Caesarion, Dit zijn de namen en De...

Bad Nerves

31 maart 2024Paaspop, Schijndel

Chase & Status

31 maart 2024Paaspop, Schijndel

verwant

Enola Play EK Editie :: Dag 4 van de achtste finales

Sportieve knakkers als wij zijn op de redactie van...

New Order

14 oktober 2019Vorst Nationaal, Brussel

Amper drie en een halve maand na hun passage...

New Order

14 oktober 2019Vorst Nationaal, Brussel

New Order :: ∑(No,12k,Lg,17Mif) New Order + Liam Gillick: So It Goes..

New Order heeft een nieuwe liveplaat uit, de derde...

New order

30 juni 2019Rock Werchter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in