Biografische prent over Ozzy Osbourne op komst

Op 14 november verschijnt een documentaire over het leven en werk van Ozzy Osbourne. U kent hem wellicht als stichtend lid van Black Sabbath en pionier van de heavy metal. De documentaire, die God Bless Ozzy Osbourne zal heten, verschijnt op dvd en blu-ray en wisselt een reeks verse interviews af met beelden uit de oude doos.

Jack Osbourne, zoon van, is verantwoordelijk voor de productie. Hij kon rekenen op de medewerking van het voltallige gezin Osbourne en enkele getrouwen van Black Sabbath, de band waarmee vaderlief heavy metal menig huiskamer binnenbracht. Na kinderbedtijd, dat spreekt. The Prince Of Darkness maakte in 1970 streng komaf met de flowerpower van even ervoor. Het alternatief dat de band bood was duisterder, met agressievere ritmes en zwaar versterkte elektrische gitaren. Door hun vele personeelswissels en het excentrieke gedrag van Osbourne bleven ze niet onbesproken. Of hoe zou u staan tegenover een leadzanger die tijdens een optreden een vleermuis de kop afbijt?

Enfin, met deze prent lijkt de vrede over hem neergedaald en de tijd van tevreden terugblikken er finaal gekomen. En hij zag dat het goed was: zijn carrière overspant ondanks het betere spuit- en slikwerk vier decennia, en zowel solo als binnen Black Sabbath kan hij meer dan honderd miljoen verkochte albums op zijn conto schrijven. De peetvader — tegenwoordig onderling inwisselbaar met ‘knorrige opa’ — van de heavy metal heeft zijn bijnaam dik verdiend.

Twee jaar geleden groef hij overigens al uitvoerig in zijn verleden in de pittige autobiografie I Am Ozzy. Daarover staat ook een film in de steigers, al is die er niet voor meteen. Als u zelfs niet tot medio november kan wachten én u bent immuun voor de beeps van een censuurdienst die overuren draait, wendt u zich dan gerust tot de vier seizoenen van The Osbournes, de realityreeks die het gezin beroemd maakte.

http://www.ozzy.com/us/home
http://www.myspace.com/ozzyosbourne
http://www.ozzy.com/us/home

recent

Roncha :: Fleecedekentje Thuglife

Berichtje aan alle rappers van België: goed bezig. Onze...

The Gentlemen – Seizoen 1

De serie The Gentlemen was een paar jaar geleden...

Louise van den Heuvel :: Sonic Hug

Op Sonic Hug neemt Louise van den Heuvel de...

Adania Shibli :: Een klein detail

Deining op de Frankfurter Buchmesse afgelopen editie. Kort voor...

Maria Montessori

Tegelijk een feminist én een moeder zijn was geen...

verwant

Soulcrusher Festival :: 5 oktober 2019

Doornroosje, Nijmegen

Een eendagsfestival in Nijmegen dat als geen ander de...

Mizmor :: Desert of Absurdity

enola.play blijft in metalsferen hangen, al is deze eentje...

Black Sabbath headliner op Graspop 2016

De editie van 2015 hebben we nog maar net...

Black Sabbath :: 28 november 2013, Ziggo Dome (Amsterdam)

Omdat er geen Belgisch concert in hun touragenda stond,...

Black Sabbath :: 13

Nooit gedacht dat het er ooit van zou komen:...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in