Santogold verandert een beetje van naam

De Amerikaanse Santogold, die vorig jaar nog hoge punten in veel eindejaarlijstjes wist te scoren met haar gelijknamige debuut, verandert van naam. U hoeft niet te vrezen voor vreemde hersenkronkels zoals Prince ons ooit opdrong: er verandert maar één letter in haar naam.

Santogold, geboren als Santi White, wil vanaf nu geadresseerd worden als Santigold. Waarom ze haar naam verandert is niet duidelijk. Het persbericht zegt: ‘Santogold is now Santigold. She’s not telling you why, that’s just how it is. No unpronounceable symbol, no numbers where they shouldn’t be, no random capitalization, just plain ass Santigold so remember that.’ De oude MySpace is ondertussen al van het net gehaald en vervangen door een nieuwe. De website zou weldra ook onderhanden genomen worden en alle releases zullen vanaf nu geperst worden met de naam Santigold.

De echte reden voor de naamsverandering is eigenlijk vrij duidelijk: Vorig jaar kreeg Santogold een proces aan het been van ene Santo Gold, die de naam al van 1983 zou gebruiken. De kans is echter klein dat u Santogold met Santo Gold kunt verwarren. De eerste is namelijk erg bekend, van de tweede hebt u waarschijnlijk nog nooit gehoord. En om u een zoektocht op wikipedia te besparen: Santo Gold was een juwelier die in 1985 een B-film, Blood Circus, draaide.

http://www.santogold.net/
http://www.santogold.net/

recent

Gaye su Akyol

24 april 2024De Roma, Borgerhout

The Jesus and Mary Chain

23 april 2024Ancienne Belgique, Brussel

Hoe moeilijk kan het zijn om een geluidsman eens...

James Brandon Lewis Quartet

23 april 2024Ancienne Belgique, Brussel

Back to Black

De titel van Sam Taylor-Johnsons jongste film verwijst naar...

Salem

De 'mean streets' van Marseille vormden al eerder het...

verwant

PUKKELPOP 2012: Santigold :: donderdag 16 augustus, Main Stage

Ook enola kan zich al eens vergissen: wij stonden...

Santigold :: Master Of My Make-Believe

Vier jaar geleden was er van Lady Gaga nog...

Santogold :: Santogold

Het gaat vliegensvlug in muziekland. Voor je het goed...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in